Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Shopping centar u kojem možete skijati, kupati se u bazenu, voziti na vozu smrti i još mnogo toga u istom danu

Preuzmite sliku

Uz 450 prodavnica, 100 restorana i kioska s hranom, izložbene prostore, kino i interaktivne muzeje, nudi i nevjerovatni prostor za sportsku rekreaciju svih generacija.

Najjeftiniji način da se rashladite tokom vrućeg ljetnog dana jest posjeta nekom shopping-centru. Naime, ne morate platiti ulaznicu da biste se prošetali rashlađenim prostorom i uživali u temperaturama ugodnijima nego što se mogu zabilježiti na užarenom asfaltu.

No neki shopping centri u svijetu nude mnogo više od pukog šetanja u klimatiziranom prostoru kako biste se rashladili. Mall of Emirates u Dubaiju, primjerice, još je 2005. godine nudio mogućnost skijanja u zatvorenom prostoru tokom cijele godine bez obzira na to što se nalazi usred pustinje, a ljetne temperature debelo prelaze 40 Celzijevih stepeni.

Nekoliko godina kasnije otvoren je Dubai Mall, koji obuhvata akvarij i podvodni zoološki vrt, a nudi mogućnost ronjenja s morskim psima i drugim vodenim životinjama pod jednim krovom.

Šoping-centar American Dream otvoren u New Jerseyju 2019. godine otišao je korak dalje. Uz 450 prodavnica, 100 restorana i kioska s hranom, izložbene prostore, kino i interaktivne muzeje, nudi i nevjerovatni prostor za sportsku rekreaciju svih generacija, prenosi punkufer.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by American Dream (@americandream)

Pod jednim krovom ovdje možete skijati ili snowboardati u ski-parku, igrati hokej na ledu na velikom klizalištu zatvorenog tipa, plivati u vodenom parku, a čak se možete provozati i u vozu smrti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by American Dream (@americandream)

Big Snow American Dream prostire se na 1,6 hektara na prvom spratu centra, prekriven je s 5500 tona snijega i omogućuje uživanje u snježnim radostima tokom cijele godine. Temperatura se uvijek održava na ugodna -2 stepena, a raspolaže s tri staze dužine oko 300 metara ovisno o vještini skijaša: Lil’ Dipper, Switchback i Northern Lights.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by American Dream (@americandream)

Ako vam je draže kupanje, otiđite u najveći vodeni park pod krovom u SAD-u, koji se smjestio upravo u tom centru. Dreamworksov vodeni park prostire na 3,4 hektara prostora, obuhvata četrdeset vodenih tobogana i 15-ak atrakcija povezanih s filmskim uspješnicama tog studija – od Shreka do King Fu Pande.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by American Dream (@americandream)

U konačnici, možete se razonoditi i u Nickelodeon Universeu – tematskom parku prepunom ludih vožnji na vozu smrti.

Kako izgleda skijanje u šoping-centru American Dream u New Jerseyju, otkrijte u YouTube videu Jonathana Buckhousa (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje