Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Rančer ubio misterioznu životinju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Jedan rančer u Montani u SAD-u ubio je 16. maja misteriozno stvorenje koje je navodno teroriziralo njegovu stoku.

Stočar je bio uvjeren da je ubio vuka, međutim, glasnogovornik državne agencije Fish, Wildlife & Parks (FWP) Montane objavio je da tu nešto nije kako treba.

Naime, nakon što su proučili više fotografija navodnog vuka, stručnjaci FWP-a ustvrdili su da životinja ne može biti vuk jer su joj prednje kandže i zubi premali.

Očekivano, društvene stranice su eksplodirale špekulirajući o mogućoj prirodi misterioznog bića u rasponu od psa, preko mladog medvjeda do mitskog vukodlaka i čupakabre.

Prema FWP-u najvjerojatnije je riječ o mješancu između psa i vuka.

Ty Smucker, stručnjak iz Great Falls Wolf Managementa, za ABC News je izjavio da je vidio mnogo križanaca vukova i pasa, koji većinom izgledaju prilično zdravo.

Misteriozno biće nalazilo se na nekoliko stotina metara od rančera kada ga je on upucao.

– Životinja je mlada ženka, koja ne doji, iz grupe canida koja uključuje pse, lisice, kojote i vukove – objavio je FWP Montane.

Tačan odgovor na pitanje identiteta životinje trebala bi dati DNK analiza iz uzoraka tkiva, koji su poslani na adresu U.S. Fish and Wildlife Service Laboratory u Ashlandu u Oregonu, a rezultati se očekuju tek za nekoliko sedmica ili možda čak mjeseci. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,