Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Preminuo originalni Marlboro muškarac: Nikad nije bio pušač

Preminuo je u hospiciju Pikes Peak u Colorado Springsu, u američkoj saveznoj državi Colorado prije sedmicu dana, navodi se u izjavi koju je objavila kompanija Tee Cross Ranches koju je osnovao

Rančer i filantrop Robert ‘Bob’ Norris, najpoznatiji po ulozi originalnog Marlboro muškarca, preminuo je u dobi od 90 godina, prenosi CNN.

Preminuo je u hospiciju Pikes Peak u Colorado Springsu, u američkoj saveznoj državi Colorado prije sedmicu dana, navodi se u izjavi koju je objavila kompanija Tee Cross Ranches koju je osnovao, prenosi 24sata.hr.

  • – Kad bi se bilo koji muškarac mogao opisati s tri riječi, za Boba to bi bile ‘the real deal’. Njegova čvrsta autentičnost, bez obzira na to je li bio na konju, sjedio u uredu, učio dijete ili dijelio trenutak s prijateljem, bila je njegov lični i profesionalni brend – navodi se u priopćenju.

    Dodaje se kako su upravo te osobine, uz njegov markantan izgled, bile presudne da dobije neočekivanu ulogu prvog ‘Marlboro muškarca’ na televiziji. Norris, koji prema saopćenju nikad nije bio pušač, pojavljivao se u reklamama 14 godina. Napustio je reklamne kampanje kad je osjetio da daje loš primjer svojoj djeci.

  • – Nikad vas ne želim vidjeti kako pušite – govorio je svojoj djeci, sve dok ga nisu pitali: ‘Ako želiš da ne pušimo, zašto onda snimaš reklame?’ Tada je prestao reklamirati Marlboro.

    Kad su tražili Marlboro modela, problem je bio što niko od njih nije mogao jahati konja, a željeli su da bude kauboj. Norris je imao ranč i konje, pa im je on savršeno odgovarao. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje