Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policajac usvojio djevojčicu nakon što je spasio od njene porodice koja je fizički zlostavljala

Preuzmite sliku

Policajac u Arizoni i njegova supruga zvanično su usvojili djevojčicu nakon što joj je policajac pomogao da pobjegne od zlostavljanja.

Poručnik policijske uprave Kingman Brian Zach bio je patrolni narednik u martu 2018. godine kada je pozvan u kuću male Kaile koja je u to vrijeme pretrpjela zlostavljanje i višestruke povrede od svojih skrbnika.

Brian je tješio Kailu dok su čekali da dođu detektivi da je odvedu u bolnicu.  “Bojili smo, grickali … držala me za ruku i bila je jako slatka”, rekao je Zach te je dodao “Kada su došli detektivi, pokupili su je i odveli u bolnicu.”, piše Bored Panda.

  • Zach, otac dvoje druge djece, otišao je kući nakon što je sate proveo sa Kailom i ispričao svojoj ženi sve o tome, izražavajući da želi da djevojčica dođe živjeti s njima. U međuvremenu, Kaila se liječila od višestrukih povreda kao rezultat fizičkog zlostavljanja. Prema Zachu, protiv njenih skrbnika podnesene su krivične prijave. Kada službe za zaštitu djece nisu mogle odmah naći smještaj za Kailu, Zach i Cierra su odlučili usvojiti je, prenosi Tuzlanski.ba.

  • “Došla je sa šoljom, vrećom odjeće koja joj nije odgovarala i to je bilo to”, rekao je policajac. “U drugom danu zvala je moju suprugu ‘mama’. Živjeli smo svake sedmice ne znajući hoće li se vratiti biološkim roditeljima ili koliko ćemo je dugo zadržati”, objasnio je Zach, te dodao:

  • “Cilj nam je bio voljeti i brinuti se za ovu djevojčicu dok god to bude moguće.” Šef policije Kingman policije Rusty Cooper rekao je da se posvećenost poručnika Briana Zacha javnoj sigurnosti ogleda u njegovoj posvećenosti i ljubavi prema Kaili, dodajući da su i Brian i njegova supruga Cierra nevjerovatni roditelji.

  • “Posvećeni su služenju drugima i cilju koji je veći od njih samih”, dodao je Copper. “Ponosni smo na Brajana i zahvalni smo što su on i njegova porodica dio policijske uprave Kingman.” 18. avgusta, otprilike 30 mjeseci nakon što je Kaila došla pod brigu Briana i Cierre, Zachs je službeno usvojio Kailu na Višem sudu okruga Mohave u gradu Lake Havasu.

  • Njen tata rekao je da Kaila uživa u predškolskoj dobi, životinjama, plesu i izmišljenoj igri kada ide na ‘krstarenje odmorom’ u svojoj kartonskoj kutiji. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,