Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako izgleda biljka kakaovac prije nego se preradi u omiljeni slatkiš: Mnogi su razočarani…

Preuzmite sliku

Mnogi su rekli da više neće moći uživati u čokoladi kao prije.

Sophia Rose objavila je video zapis na društvenoj mreži TikTok koji je vrlo brzo počeo kružiti i drugim mrežama – i šokirao ljude. U njemu je, naime, pokazala kako zapravo izgleda biljka kakaovac i njeni plodovi prije nego se suše i prerade u omiljeni slatkiš, prenosi Večernji list.

Njena namjera bila je pokazati kako napraviti drobljena kakao zrna, ali da bi došla do toga morala je prerezati i očistiti kakaovac. Kada je to napravila, prikazala je kako izgledaju plodovi, a osim što su srednje veličine i mekani, ljude je šokiralo što su prekriveni bijelom sluzi – za koju Sophia tvrdi kako je jako slatka.

@sophiargrebRoasted COCOA Nibs #chocolate #cocoapod #fyp #hersheys #stepbysteptutorial #valentinesday #inlove #feelgood♬ Put Your Records On – Ritt Momney

I dok je ona pokazivala da plodove prvo treba pustiti osam dana da fermentiraju kako bi okus postao bogatiji, i da ih zatim treba ispeći, pa ukloniti ljusku i usitniti, ljudi taj dio nisu pretjerano pratili jer su bili iznenađeni da od ovoga nastaje omiljeni slatkiš – čokolada.

“Mislio sam da je to ogromna ličinka!”, napisao je jedan korisnik, a na njegov komentar nadovezao se neko i rekao da kakaovac izgleda kao jaje vanzemaljca.

Mnogi su se složili da su osjećali nelagodu gledajući video, a ima i onih koji kažu da više nikada neće jesti čokoladu.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,