Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novog muža spremna platiti 1,3 miliona dolara

Saudi-women-motor-show-007
Preuzmite sliku

Jedna razvedena žena iz Saudijske Arabije u potrazi za ”novim izabranikom svog srca”, odlučila se na vrlo neobičnu akciju. Naime 33-godišnjakinja će muškarcu koji je spreman da postane njen muž platiti čak 1,3 miliona dolara.

Saudi-women-motor-show-007Da bi pronašla idealnog muškarca, neimenovana bogatašica objavila je oglas u jednim novinama, jer je, tri godine nakon završetka tradicionalno sklopljenog braka, spremna da se ponovo veže.

Međutim, to će učiniti samo pod uslovima koje je strogo propisala tzv. mysar ugovorom i na koje budući suprug bez prigovora mora da pristane.

Ugovor budućeg partnera ne obavezuje na zajednički suživot, nego samo na redovne seksualne odnose, prenosi Emirates 24/7.

Od prvog sam se supruga razvela jer nije bio spreman da izvršava svoje bračne obaveze i jer me je oženio samo zbog novca. Sad sam opreznija i tražim muškarca kog ne zanimaju moje finansije. Potraga za idealnim partnerom postala je moja opsesija i neću stati dok ga ne pronađem“, rekla je žena kojoj se zainteresovani muškarci mogu javiti putem časopisa Sayidaty.

Iako su u Saudijskoj Arabiji dozvoljeni tzv. mysar brakovi, mnogi tradicionalisti smatraju ih legalizovanim oblikom prostitucije. Žene u takvim bračnim zajednicama često gube svoja prava, a statistike govore da se čak 80 posto takvih brakova završi razvodom.

Tuzlanski.ba / Index.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: