Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nekada bio najteže dijete na svijetu, a sada pokazao da ne postoji nedostižan cilj

Preuzmite sliku

Arya Permana, indonezijski tinejdžer koji je nekada imao 191 kg, bio je toliko velik da je morao da se tušira vani u posebno izgrađenom bazenu.

Iako je označen kao “najdeblje dijete na svijetu”, on dokazuje da se naporan rad i postavljanje ciljeva uvijek isplate. Dječaka su prozvali “najdebljim djetetom na svijetu”. Arya Permana ima 15 godina i jede 5 obroka dnevno, uključujući rižu, ribu, meso, supu od povrća i tradicionalnu pljeskavicu od soje, piše Bright Side.

Prestao je pohađati školu jer je brzo ostajao bez daha dok je hodao. Budući da njegovi roditelji više nisu mogli pronaći odjeću koja mu pristaje, Arya već dugo vremena nije nosio ništa više od saronga. Ali na kraju se odlučio na promjenu. Arya Permana se promijenio u mnogo vitku verziju sebe, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Izgubio je 83 kg, a čak je motivisao druge da usvoje zdravije navike života. Ade Rai, njegov trener, pomogao mu je da nauči o fizičkoj aktivnosti i uravnoteženoj prehrani. Sada smršavi bez gubljenja duha. Posebno, među odraslima, ovo je rijetka kvaliteta.

 • Postao je simbol nade, a sada ljudi govore stvari poput:

  Čak i Arya može smršaviti, pa zašto ne mogu i ja?

  Dječak kombinuje strogi raspored treninga s hranljivom prehranom i medicinskom njegom. Ade Somantri, Arijin otac, tvrdio je da je gubitak težine njegovog sina omogućen medicinskom njegom, striktnom rutinom vježbanja i ishranom. Arya ranije nije mogao stajati više od nekoliko minuta odjednom.

 • Sada može igrati fudbal i druge sportove sa svojim prijateljima i hodati do škole nakon što je prošao veliku operaciju da smanji količinu koju jede. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,