Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Naivno otišla kod frizera da ofarba kosu, na kraju jedva izvukla živu glavu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kada je riješila da zabašuri tih par sijedih vlasi koje su joj se pojavile u kosi, nije računala na to da će je ova odluka umalo koštati života.

Kao i svaka druga mlada žena, i Šemiz Armstrong željela je da uvijek ima savršenu frizuru. Zato joj se nije nimalo dopalo kada je primijetila prve sijede u svojoj kosi.

Znajući da je sklona alergijama na razne hemijske supstance, odlučila je da za početak proba s najprirodnijim mogućim rješenjem, odnosno da kosu ofarba kanom. Nije htjela da to sama radi, bojeći se da nešto ne upropasti.

Kad je otišla u salon, upozorila je frizera da joj stavi isključivo čistu kanu, bez vještačkih dodataka. Frizer je klimnuo glavom i bacio se na posao, bez da je pažljivo pročitao sastojke kane koju koristi.

Kada je kana malo odstojala na njenoj glavi za Šemiz je počeo pravi pakao! Lice joj se nadulo do neprepoznatljivosti, a ona je krenula da se guši. U bolnici je provela sedmicu dana i na kraju se jedva izvukla.

Kako se ispostavilo, farba ipak nije bila skroz prirodna, već je sadržala P-Fenilendiamin, jedinjenje koje kani daje tamniju boju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,