Subota, 24. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Mladi Zeničanin na maturu stigao sa “Fićom” i natpisom “SEXI”

Da su Zeničani pravi šmekeri, još od mlađih dana, najbolje govori nedavni slučaj s mature Osnovne škole “Mak Dizdar”, na koju se osnovac Amor Selimović pojavio u oldtimeru “Fići” s interesantnim natpisom SEXI, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Dolazak maturanta u oldtimeru bio je svojevrsna atrakcija, ali i još jedan pokazatelj da u današnje vrijeme, osim što maturanti nastoje zablistati tako što kupe najljepše odijelo, dosta pažnje posvećuju i u čemu će doći na zabavu povodom završetka osnovnog ili srednjeg obrazovanja.

Kako priča Alen Selimović, otac dječaka koji je bio najveća “faca” među maturantima, “Fićo” je proizveden 1983. godine.

– Pokojni djed kupio je “Fiću” prije 36 godina. Redovno ga održavam, pa je bilo i očekivano da ću sina odvući u njoj na maturu. “Fićo” je restauriran prije godinu, a veliku je ulogu odigrao i moj rođak Zoran Jurić, koji je, također, drugi vlasnik “Fiće” – govori Selimović.

 • Ističe da se ni sam nije nadao da će privući toliku pažnju i okupirati kako maturante tako i sugrađane koji su prolazili gradom.

  – Ljudi su bili oduševljeni, fotografirali su se pored automobila. Drago mi je što je na kraju sve tako i ispalo, ali i što će mom sinu ostati matura dugo u sjećanju. Mislim da bi djed, da je živ i vidio reakcije javnosti, bio preponosan na svog “Fiću” – kaže Selimović.

  Na kraju napominje da je to bio prvi put da su “Fiću” iskoristili u svečane svrhe, a posebno mu je drago što je sinu ispunio želju.

  Selimović ističe da je ideja da sina na maturu odvuče u “Fići” i bila sinovljeva, a da su, kako mu je ispričao po dolasku s mature, svi u školi bili oduševljeni te da su komentari više nego pozitivni. (Avaz.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,