Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mačka postala Pikachu: Vlasnica liječila gljivičnu infekciju kurkumom

Preuzmite sliku

Ljubiteljica mačaka Thammapa Supamas iz Tajlanda slučajno je svoju mačku pretvorila u Pikachua kad je primijenila kurkumu za liječenje gljivične infekcije.
 
Supamas je bila zabrinuta zbog infekcije svoje mačke pa je pitala svoju majku za savjet. Ona joj je predložila kurkumu, indijski začin i ljekovitu biljku koji se koristi za liječenje infekcija.

  • ,, Moja mačka Ka-Pwong je imala gljivice. Učinili smo sve da je izliječimo, ali ništa nije uspjelo. Tada je moja mama došla na ideju da pokušamo s kurkumom. Isprva smo je primijenili samo na području gdje je imala lišajeve, ali kako je ostalo dosta, odlučili smo obojiti cijelo tijelo kako bismo spriječili moguće buduća gljivična oboljenja.”, ispričala je Supamas.

  • Međutim, kada su ovaj indijski začin primijenili na izrazito bijelu dlaku ove mačke, ona je odmah požutjela. Pravi problem se pojavio kada su pokušali isprati boju, jer se boja nije skidala.  Kako joj je cijelo tijelo bilo prekriveno kurkumom kako bi spriječile širenje infekcije, mačka se pretvorila u žuto stvorenje. Sada liči na Pikachu  iz animirane serije Pokemon.

  • ,,Moja mačka možda ni ne zna da je sad žuta. Mačka je vesela i jede kao i obično.”, rekla je Supamas koja je dodala da je kurkuma pomogla izliječiti infekciju. Međutim, liječenje se ne smije ponavljati bez savjetovanja s veterinarom. Supamas kaže da se nada da će boja izblijediti tokom tri mjeseca i da će joj se krzno promijeniti. Odlučila je objaviti fotografije svoje slučajne greške, a one su postale viralne. Mnogi su se složili i da Ka-Pwong izgleda kao Pikachu. Supamas je čak na Photoshopu dodala nekoliko crta kako bi njena mačka još više sličila Pikachu. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,