Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kupio je napušteni grad da bi se izolovao od svega, ali je onda naišao na neočekivane probleme

Preuzmite sliku

Amerikanac koji se izolovao u napušteni rudarski grad u Kaliforniji naišao je na neočekivane probleme.

Brent Underwood s prijateljem je 2018. godine kupio više od 300 jutara zemlje u Cerro Gordu, a njihov plan bio je obnoviti 22 zgrade i otvoriti ga kao turističku atrakciju. No nedavno je zaglavio u gradu duhova, koji se nalazi na nekoliko sati od Los Angelesa, kad ga je napustio čovjek koji ga je čuvao kako bi bio sa svojom porodicom tokom pandemije koronavirusa, piše Index.hr

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cerro Gordo (@cerro.gordo.ca) on

Sudeći po onome što je Underwood rekao za New York Post, počeo je preispitivati valjanost svoje odluke da čitavu životnu ušteđevinu uloži u grad duhova, s obzirom na pandemiju koronavirusa, ali i na to da je naišao na niz problema otkako je tamo.

IamA guy who bought a 22-building ‘ghost town’ over a year ago with a friend. It was once California's largest silver producer and had a murder a week. I've been up here for past 3 weeks quarantining and currently snowed-in with no way out of the town. AMA! from r/IAmA

Putovanje do najbližeg grada na neko vrijeme postalo mu je nemoguće jer je nedavno, kaže, napadalo više od metar snijega na brdu koje vodi do njega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cerro Gordo (@cerro.gordo.ca) on

Underwood je na Redditu nedavno odgovarao na pitanja te otkrio kako polako ostaje bez hrane, a kaže da se najbliži dućan nalazi 40-ak kilometara od njega. S obzirom na nedostatak vodovoda, prisiljen je bio i otapati snijeg kako bi se opskrbio vodom. Budući da je dobio brojna pitanja o tome šta se događa s njim, jučer je na YouTubeu objavio snimak iz grada i najavio nove snimke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,