Petak, 14. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kakva transformacija: Porodica obnovila stari kombi i pretvorila ga u divno zdanje na točkovima

Preuzmite sliku

Porodica nije željela da se njihov kombi ispunjen uspomenama iz djetinjstva proda, pa su ga odlučili obnoviti. Uz to, maleni kamper idealan je za Tomova surfanja i Sanneina takmičenja

Odrastajući, Tom Hofker (21) i Sanne Hofker (19) putovali su od svoje kuće u Den Boschu u Holandiji do odredišta širom Evrope u jarkocrvenom kombiju svoje porodice. Bilo da se radilo o kampiranju ili o takmičenju iz klizanja njihovi prijatelji brzo su se navikli na Volkswagen T4 Transporter 2003. i nadjenuli mu nadimak ‘Hofker Bus’.

– Doslovno smo odrasli u tome – rekao je Tom za Insider.

Kad su njihovi turniri završili, njihova majka Mirjam Hofker, koristila je kombi za posao. No ove je godine dobila novi kombi, pa su Hofkersi odlučili obnoviti svoj stari kombi, transformirajući ga u kamper, idealan za vikend odmore.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S Λ N N E 🌻 (@sannehofker)


– Prije je to bio kombi u kojeg si sjeo i nekamo otišao. Sad je to odjednom mjesto na kojem želiš biti – rekla je Sanne.

Tom je rekao da se u Holandiji putnički kombiji mogu oporezivati ​​visokim porezom. Dakle, kad je njegova majka dobila novi kombi na poslu, porodica je shvatila da će ili morati prodati stari kombi ili ga pretvoriti u kamper, koji će vozilo smjestiti u drugu poreznu kategoriju i imati će niže troškove osiguranja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S Λ N N E 🌻 (@sannehofker)

Porodica nije željela da se njihov kombi ispunjen uspomenama iz djetinjstva proda, pa su ga odlučili obnoviti. Uz to, maleni kamper bio bi idealan za Tomova surfanja i Sannina takmičenja.

Prvo su mislili samo obnoviti kombi no ta obnova brzo se pretvorila u cjelovitu transformaciju koja uključuje sve ukućane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S Λ N N E 🌻 (@sannehofker)

– U našoj smo kući uvijek djelovali po principu ‘uradi sam’. Gotovo sve radimo sami – rekla je Sanne.

Sanne je pretražila Pinterest i Instagram kako bi našla inspiraciju za dizajniranje interijera, a s majkom je sašila jastuke za klupe i krevet. Tom je bio zadužen za drvenariju, dok su on i njegov otac Freek radili struju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S Λ N N E 🌻 (@sannehofker)

Porodica procjenjuje da je cijeli projekat koštao oko 3500 eura, a obnovu su završili za manje od 2 mjeseca, provodeći rana jutra i kasne noći radeći u porodičnoj garaži.

Tom je rekao kako se osjeća ponosno kad pogleda završeni projekat, dok Sanne kaže da je ‘sretna što je gotovo’ i zapanjena što su to učinili tako brzo.

Složili su se da ovakav projekat ne bi bio moguć da pandemija korona virusa nije natjerala njihovu porodicu da ostane kod kuće; Tomini i Sannini ljetni planovi otkazani su, a njihovi su roditelji počeli raditi od kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tomhofker

Sanne je unutrašnjost kombija opisala kao ‘boemsku modernu’. I Sanne i Tom željeli su interijer s toplom atmosferom, tako da se u njemu osjećaju ugodno.

– Željela sam sve u toplim bojama, tako da ne izgleda hladno – rekla je Sanne. Uz to, rekla je da su elementi poput biljaka, jastuka i peškira pomogli da se prostor poveže – rekla je Sanne.

– Mnogo smo razmišljali o malim detaljima zbog kojih se osjećam kao kod kuće. Zaista smo razmišljali o cjelokupnom izgledu – rekla je Sanne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanlife Living (@vanlife.living)

Hofkersi se nadaju da je ovo prva obnova od mnogih. Oboje su se složili da je kombi možda malo premalen za život, ali kamper su već poveli na surfanje u Francusku od završetka obnove, a kombi planiraju povesti i na buduća putovanja. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,