Nedjelja, 17. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Iznenađujuća upotreba “ležećih policajaca“ za pješake (FOTO)

Uspornici popularno nazvani “ležeći policajci“ odavno nisu nikakva novost, ali kad ih neko odluči postaviti kako bi usporio pješake, a ne motorna vozila, e to je novost.

Kineski turisti prisiljeni su usporiti dok hodaju pokraj historijskog mjesta za njihovu zemlju, iz jednostavnog razloga što su vlasti zaključile kako ga dovoljno ne cijene i uz njega samo prolete.

“Ležeći policajci“ za pješake postavljeni su uzduž ulice u Taizerhuangu, gradu u kojem se prije gotovo 80 godina odigrala velika bitka za vrijeme Drugog kinesko-japanskog rata.

Širom ulice postavljeno je više od pedeset ležećih policajaca, koji dodatno upadaju u oči zbog crno-žute boje. Društvenim mrežama uskoro su se proširile slike, na kojima se vide ljudi koji sada itekako pažljivo i znatno sporije koračaju, što je i bila namjera vlasti.

Naravno, ideja o uspornicima pješaka nije se svima svidjela, tako da su se mogli čuti komentari kako su uspornici ovdje “potpuna ludost“. Sudeći po fotografijama, nezadovoljni će zasigurno hodati sa strane, gdje nema uspornika, a ima sasvim dovoljno mjesta. (punkufer.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,