Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Izložba pasa lutalica: Idealan način za udomljavanje (FOTO)

lutalice
Preuzmite sliku

Izložba pasa lutalica je idealan način za udomljavanje napuštenih i nezbrinutih pasa.

lutalice

Izložba pasa lutalica u velikom broju gradova je tradicionalna manifestacija na kojoj napušteni i nezbrinuti psi pronalaze svoje vlasnike. Međutim, da bi se održala potrebni su određeni preduslovi u vidu njihovog trenutnog i kvalitetnog mjesta zbrinjavanja, poput modernog Azila i volontera odnosno ljubitelja životinja koji će vremenom pse socijalizirati i pripremiti za udomljavanje.

Tagansky Park u Rusiji nedavno je bio domaćim izložbe pasa lutalica. Veliki broj ljudi došao je upravo na taj dan da pogleda pse te pronađe svog idealnog ljubimca. Posjetitelji su imali priliku pogledati pse, maziti ih, prošetati a na kraju se odlučiti da li i kojeg psa žele odvesti kući.

Od ukupnog broja izloženih pasa, osam ih je pronašlo novi dom i nove vlasnike. Iako je to samo kap u moru kada je u pitanju problematika njihovog zbrinjavanja, ipak pohvalan potez koji znači mnogo.

Iskreno se nadamo da će izložba pasa lutalica postati redovna praksa i u našoj zemlji a naročito u našem gradu gdje je problem kvalitetnog zbrinjavanja pasa i dalje jedan od najvećih problema…

{igallery id=”309” cid=”132” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”20”}

Prevod i priprema: Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: