Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz šale počeo prodavati bukete od WC papira, a onda mu je biznis procvao

Preuzmite sliku

Gotovo u cijelom svijetu sljedećih će nekoliko mjeseci biti posebno izazovni za manja poduzeća i obrtnike budući da na ulicama gotovo da ni nema saobraćaja, a u većini su zemalja razne uslužne djelatnosti prisiljene zaustaviti svoje poslovanje i zatvoriti vrata dok traje pandemija koronavirusa.

Budući da nije htio biti jedan od tih koji su stavili ključ u bravu, cvjećar David Faulkner iz Blossom Eventsa iz Arkansasa, SAD znao je da mora ponuditi nešto što je danas ‘na cijeni’ pa je preko Facebooka oglasio da prodaje bukete napravljene od rola toaletnog papira.

– Buketi su kao i od ruža, samo su od toaletnog papira, a to je danas ‘vruća roba’ – objasnio je.

Iako je buket od papira trebao biti šala, post je ubrzo postao viralan sa više od 139.000 hiljada dijeljenja u samo sedam dana, a Faulkneru su počele pristizati poruke ljudi koji su pitali mogu li stvarno kupiti takav buket, bez obzira što je cijena za deset rola WC papira bila ista kao i za deset ruža: 75 dolara (oko 135 KM).

– Koncept je isti – rekao je cvjećar. ‘Buket ima vazu, vodu i vrpcu. A i trebalo je puno rada da toaletni papir lijepo izgleda’.

Svima koje u ovoj priči brine je li Faulkner za svoje bukete ispraznio ionako opuštene police toaletnog papira u trgovinama, on poručuje da je i prije ove krize imao dostatne zalihe.

– Ovo što se sad događa jako će uticati na naš posao pa se trudimo izvući najbolje iz ove situacije – rekao je Faulkner. A budući da je u nekim dijelovima SAD-a više nego igdje drugdje zavladala panika zbog moguće nestašice namirnica, njegova trgovina s buketima koji su trebali biti šala posluje – jako dobro. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje