Srijeda, 20. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Indijcu je Trump bog: Američkom predsjedniku želi sagraditi hram

Bussa Krishna iz indijskog sela Konne moli se pred fotografijom Donalda Trumpa nekoliko puta dnevno. Ovaj 31-godišnji poljoprivrednik Trumpovu je fotografiju smjestio u minijaturni hram pred koji svakoga dana prinosi razne žrtve – svježe cvijeće,voće, indijski šafran i drugo.

Njegova porodica i prijatelji kažu da je lud što Trumpa vidi na isti način kao hindu bogove, no on kaže da je to samo učvrstilo njegovu vjeru.

Nada se da će jednoga dana izgraditi pravi hram posvećen američkom predsjedniku.

Nije sasvim jasno u kojem je trenutku Krishna pronašao boga u Trumpu. Prema pisanju Hindustan Timesa, to se dogodilo nakon što je penzionisani američki marinac u zločinu iz mržnje ubio indijskog programera Srinivasa Kuchibhotla.

– Incident me jako pogodio. Pomislio sam da je jedini način da američki predsjednik i njegov narod shvati veličinu Indijaca jest to da im pokažemo našu ljubav i poštovanje prema njima. Zbog toga sam počeo štovati Trumpa, u nadi da će moje molitve jednog dana doći do njega – izjavio je.

S druge strane, Krishna ne zna mnogo o američkom predsjedniku.

– Znam samo to da je nepobjediv i da je najjači vođa na svijetu. Ono što mi se kod njega sviđa je odvažan stav. S obzirom na to da je sudjelovao u takmičenjima Svjetske hrvačke federacije, mora da je vrlo snažan – objašnjava, prenose 24sata.hr.

Roditeljima je dojadila vjerska predanost njihovog sina američkom predsjedniku, u tolikoj mjeri da su se odlučili odseliti i preseliti kod svojih rođaka. Prijatelji su mu savjetovali da zbog svoje opsesije potraži stručnu pomoć, no Krishnu se to nije posebno dojmilo.

– Rekao sam da mi ne treba pomoć, možda njima treba. On je moj bog i nije me briga što drugi ljudi misle o tome – izjavio je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,