Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gledateljica uočila kvržicu na novinarki pa joj poslala mail upozorenja da možda ima rak…

Preuzmite sliku

Novinarka TV kuće WFLA, Victoria Price, je na svom Twitteru profilu objavila post u kojem je napisala kako je neko vrijeme neće biti na malim ekranima jer je otkrila da ima rak, a sve zahvaljujući jednoj gledateljici koja joj je poslala e-mail s upozorenjem da provjeri kvržicu na vratu s obzirom na to da je i ona imala sličnu.

‘Kao novinarka nisam stajala s radom otkada je započela pandemija. Smjene bez prestanka u danima kada vijesti stižu bez stajanja. Prilagođavala sam se radu na daljinu i preuzimala ulogu istraživačke novinarke. Pratili smo najvažniju zdravstvenu priču stoljeća, ali u isto vrijeme uopće nisam mislila na svoje vlastito zdravlje. Dok mi jedna gledateljica nije poslala mail prošlog mjeseca.

Vidjela je kvržicu na mom vratu koja je podsjetila na njenu kvržicu koja je zapravo bila rak. Ispalo je da je i moja. Zbog COVID-a su neke stvari bile odgođene, ali idem na operaciju u ponedjeljak. Doktor mi je rekao da se širi, ali ne previše. Nadamo se da će ovo biti prva i posljednja operacija. Da nisam dobila ovaj mail, nikad ne bih nazvala svog doktora. Rak bi se nastavio širiti. To je strašna pomisao. Zauvijek ću biti zahvalna ženi koja je meni, potpunom strancu, odlučila poslati mail. Uopće to nije morala napraviti, ali jest’, stoji u njenoj objavi.

  • Na kraju je novinarka poručila kako prije svega trebamo paziti na sebe, ali i druge oko sebe te kako će se uskoro vratiti na posao.  (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,