Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dva psa satima tijelima grijali 6-godišnjeg dječaka izgubljenog u šumi

pas-dijete
Preuzmite sliku

Siroti Ryle je satima ležao u jarku i čekao da ga neko nađe, a iz lutanja šumom se izvukao samo uz ogrebotine zahvaljujući svojim anđelima čuvarima Baxteru i Belli.

pas-dijeteBaxter i Bella, bokser i mješanka labradora porodice Smith iz Senece, Missouri, zaslužni su što se šestogodišnji Ryle nije smrznuo jer su ga tijelima štitili od temperature koja je iz sata u sat sve više padala ispod nule.

Dječak se u petak poslijepodne izgubio u šumi nadomak porodičnog imanja, te ga je njegov otac Ryan stao tražiti nakon što je primijetio da nije u dvorištu.

Nakon uzaludne šetnje i dozivanja u šumi koju je sve više prekrivao mrak, shvatio je da mu neće samom uspjeti pronaći sina, pa je oko 18 sati zamolio vatrogasce i policiju za pomoć.

Momci u uniformama su se brzo pojavili i dali na posao, no unatoč tome što su imali pomoć helikoptera, Rylea su pronašli tek četiri sata kasnije kako leži u jarku prekriven tijelima svojih anđela čuvara.

– Ti ga psi ne bi napustili ni za što na svijetu – izjavio je za otac presretan što se sin iz avanture izvukao uz tek poneku ogrebotinu i što ima tako krasna dva četveronožna prijatelja.

24sata / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: