Subota, 23. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dječak iz Tajvana visio sa balkona: Glava mu spasila život (VIDEO)

Četverogodišnji dječak s Tajvana datum 23. juni slavit će kao svoj drugi rođendan, a za to može zahvaliti svojoj – velikoj glavi.

Naime, iz grada Pingtunga stiže nevjerovatna snimka spašavanja klinca kojem je glava zapela na rešetkama balkona, cijelo tijelo mu visi na popriličnoj visini, a vatrogasci se pola sata bore da dođu do njega. Jedan krivi pokret i dječak je mrtav. Komšije snimaju, a roditelja nema nigdje…

Sigurna smrt? U 99 posto slučajeva, ali ne i u ovom…

Šta se zapravo dogodilo?

Roditelji su dječaka ostavili samog kod kuće, a maleni se zaigrao, izašao kroz prozor na balkon i – propao, prenosi Jutarnji.hr. Međutim, glava mu je zapela na rešetke te je nekim čudom ostao visiti na velikoj visini.

Strašni incident snimio je jedan susjed i na videu se vidi kako se dječak grčevito bori da zadrži težinu na glavi, ali se brzo umorio i činilo se da će pasti s velike visine. Srećom, komšije su nazvale policiju i vatrogasce koji su došli u rekordnom roku.

Vatrogasci nisu mogli ući u stan, pa se akcija spašavanja odvijala sa sprata iznad, ali u podnožju zgrade već su bili postavljeni zračni jastuci u slučaju da dječak padne. Ipak, hrabri spasitelj je nakon pola sata muke došao do dječaka i sklonio ga na sigurno.

U bolnici su dječaku dijagnosticirane manje ozljede glave i ušiju.

Ubrzo su u bolnicu stigli i dječakovi roditelji koji su se morali suočiti s neugodnim pitanjima policijaca.

– Otac je cijelo vrijeme ponavljao da je dijete trebala čuvati ‘tetka’. Međutim, kad se mali probudio, u stanu nije bilo nikoga – rekali su iz tajvanske policije dodavši da bi roditelji mogli dobiti novčanu kaznu zbog toga što su dijete ostavili samo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,