Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Deset zemalja u kojima je najlakše steći nove prijatelje

Preuzmite sliku

Austrijancima i Švicarcima se predbacuje da su hladni i nezainteresovani prema strancima, ali zato je u Portugalu, Tajvanu i Meksiku puno lakše upoznati domaćine…

Razmišljate li o dužoj posjeti nekoj stanoj zemlji, nakon što se otvore granice, bilo da se radi o poslu, školovanju ili jednostavno želite promijeniti adresu jedna od stvari koja vam može proći kroz glavu jeste hoće li vas prihvatiti. Već šestu godinu istraživanje Expat Insider pokazuje kakav je život pridošlica van granica svojih zemalja.

Na ljestvici nasrdačnijih domaćina, prema iskustvima stranih državljana, medalje imaju Portugal, Tajvan i Meksiko, dok se ledeni doček može očekivati u Švicarskoj, Austriji i Kuvajtu, pokazuje istraživanje Expat Insidera.

Portugal se po prvi put našao na zlatnom mjestu najboljih domaćina, a prijateljski pristup se može očekivati i u Kambodži, Bahreinu te na Kostarici.

Kuvajt se čvrsto drži na začelju četiri godine za redom; gotovo polovica ispitanika otkrila je kako se ne osjeća dobrodošlo. Austrijancima zamjeraju da nisu zainteresovani za sklapanje novih prijateljstava, a Švicarcima da se teško otvaraju, prenosi punkufer.hr.

10 najsrdačnijih zemalja:

1. Portugal
2. Tajvan
3. Meksiko
4. Kambodža
5. Bahrein
6. Kostarika
7. Oman
8. Kolumbija
9. Vijetnam
10. Kanada (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,