Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Da li znate koja je to najskuplja reklama svih vremena?

Preuzmite sliku

Ukoliko bi vas iko ikada pitao koja je reklama najskuplja, vjerovatno bi vam na pamet pala neka koja je snimana u svemiru…

Iako je Estee Lauder platio 128.000 dolara NASI za fotografisanje traženog Advanced Night Repair seruma unutar Internacionalne Svemirske Stanice, njihova kampanja nije ni blizu najskuplje. Prije nekoliko godina, Lexus se udružio sa režiserom Kevinom McDonaldom koji je nagrađen Oscarom kako bi kreirali prvu reklamnu kampanju sa vještačkom inteligencijom i opet nisu uspjeli da odnesu pobjedu kao najskuplja kampanja ikada. Ta čast zapravo pripada brendu Chanel i reklami za njihov kultni Chanel No 5 parfem, prenosi Luxlife.rs.

Ova reklamna kampanja snimljena je 2004.godine, kada su potrošena 33 miliona dolara za 180 sekundi reklame. Moramo priznati da je kampanja više nego bajkovita, a Nicole Kidman igrala je glavnu ulogu – njen honorar je iznosio 3 miliona dolara, dok je njen partner na snimanju bio Rodrigo Santoro.

Kampanja je nazvana The Film, dok se priča okreće oko predivne superzvijezde koja pokušava da izbjegne paparazze, i tako završava sa nepoznatim čovjekom u taksiju. Zvuči kao dio nekog romana, zar ne? Santoro potom čezne za svojom voljenom u svom stanu, gdje se ogromni Chanel znak nalazi na krovu. Na samom kraju, Kidmanova je ponovo u ulozi zvijezde na crvenom tepihu, dok sa nostalgijom gleda prema krovu i prisjeća se lijepih vremena.

Režiser filma bio je Baz Luhrmann, koji je impresionirao čitav svijet. Inače, kampanja je postavila novi standard u snimanju kampanja za parfeme – reklame su prestale da budu kliše i postale su mnogo više od toga. One nisu prodavale miris, već luksuz i glamur!  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje