Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Coca-Cola izbacila novi proizvod, ljubitelji originalnog okusa negoduju

Preuzmite sliku

Coca-Cola je na tržište izbacila najnoviji eksperimentalni, vremenski ograničeni okus, pod nazivom ‘Dreamland’ (zemlja snova), i time zatekla mnoge ljubitelje ovog osvježavajućeg pića koji se nimalo oduševljeni pitaju da li nova Coca-Cola ima “okus snova”.

Iz kompanije su dali objašnjenje uz najavu nove linije proizvoda.

“Željeli smo stvoriti piće nadahnuto snovima koje je prepoznatljivo za Coca-Colu, ali s dodatnim znakovima koji oživljavaju razigranost i vedrinu snova”, rekao je glasnogovornik kompanije.

Ipak, čini se kako ljubitelji ovog planetarno popularnog pića nisu ideju dočekali s oduševljenjem. Najavu novog proizvoda komentirali su na društvenim mrežama, kritizirajući kompaniju.

“Zašto jednostavno ne ostave ono što je dovoljno dobro na miru? Coca-Cola izdaje novi okus: ‘Dreamworld’. Ne zezajte se s mojom Colom. Samo želim običnu Coca-Colu, ne dijetalnu, ne Coca-Colu Zero, ne trešnju, vaniliju, bez otmjenih okusa, samo dobru staru Coca-Colu”, kazao je jedan korisnik Twittera.

“Coca-Cola ograničeno izdanje okusa. Prvi okus zvijezda/svemir, a sada svijet snova/okus snova. Šta to Coca-Cola pokušava učiniti, odvesti nas na putovanje bez narkotika?”, piše u drugom komentaru.

“Coca-Cola je lansirala novi vremenski ograničeni okus pod nazivom Dreamworld koji bi trebao imati okus esencije nesvjesnih ljudskih emocija. Nažalost, sve se temelji na studiji Lizzie iz računovodstva, tako da novi sok ima suptilne naznake propalog braka i žaljenja za životom”, požalio se još jedan korisnik Twittera.

Iz Coca-Cole pojašnjavaju kako nadahnuće za novi produkt dolazi iz živopisnosti svijeta snova, s daškom novog okusa koji je dodan na onaj prepoznatljivi kojeg Coca-Cola ima.

“Dreamworld” je četvrto piće koje dolazi iz, Coca-Coline nove inovacijske platforme ‘Coca-Cola Creations’ koja se fokusira na artikle ograničenog trajanja s digitalnom komponentom. Creations je način na koji Coca-Cola usmjerava pažnju na svoj temeljni proizvod, istovremeno pokušavajući privući ‘gamere’ i mlađu publiku.

Prije nekoliko godina Coca-Cola je prepolovila svoj portfolio, izbacivši omiljene proizvode poput dijetalnog TaB-a. S manje proizvoda, za kompaniju je postalo još važnije pobuditi interes za popularnu Colu. Ali kako prodaja običnih gaziranih pića opada kod svih proizvođača bezalkoholnih pića, u Coca-Coli su shvatili da moraju biti kreativniji.

Prije Dreamworlda, Creations je izbacio Starlight (s okusom ‘svemira’) i Byte (s okusom ‘piksela’). Treći proizvod, koji je lansiran ranije ovog ljeta, imao je tradicionalniji okus jagode i lubenice.

Dreamworld limenke i boce dolaze s QR kodovima koji omogućuju pristup “muzičkom iskustvu” virtualne, proširene stvarnosti, gdje ljudi mogu slušati glazbu s DJ avatara i igrati igrice. Kupci također mogu dobiti digitalnu odjeću inspiriranu Dreamworldom koju će njihovi avatari nositi online.

Nažalost, oni koji žele isprobati Dreamworld mogu ga kupiti samo u Sjedinjenim Državama i Kanadi od 15. augusta, i to na ograničeno vrijeme. Proizvod će biti dostupan u običnim varijantama i varijantama bez šećera. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje