Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Četvrt koje se stanovnici najčišćeg grada na svijetu srame

Preuzmite sliku

Četvrt hramova i bordela, Geylang je mjesto na koje se dolazi po tablete od tigrovog penisa ili ljuski ljuskavaca, ali baš kao i ostatak svijeta, ove je godine tiša no inače…

Iako ondje lavova nema, na sanskrtu Singapur znači ‘grad lavova’. No to nije jedina zanimljivost. Od Svjetske toaletne organizacije koja se brine da najčišća zemlja na svijetu ostane čista, do veličanstvene fontane na koju je potrošeno šest miliona dolara, čudnovati detalji otkrivaju se na svakom koraku, prenosi punkufer.hr.

  • No neke od zanimljivosti trebale bi ostati skrivene. Tako barem misle oni koji ne odobravaju zbivanja u četvrti Geylang. Jedina službeno crvena četvrt mjesto je na koje se dolazi po kojekakve stimulanse – od Viagre do tableta (navodno) napravljenih od tigrovog penisa ili ljuski ljuskavaca.

    Takvi su lijekovi ondje ilegalni, ali javne kuće nisu. Geylang je jedina legalizirana gradska crvena četvrt u Singapuru i sadrži više od 100 bordela, ali i gomilu hramova.

  • Ondje većinom žive useljenici iz Indije, Kine i Bangledeša – često u nehumanim uvjetima. Singapurske novinske stupce punile su i vijesti da je više od 60 imigranata dijelilo životni prostor u malom, trosobnom stanu. Kako bi pokušali držati četvrt pod kontrolom, singapurske vlasti postavile su i više od 400 sigurnosnih kamera na oko 10 kvadratnih kilometara.

  • U crvenu četvrt dolazi se u potrazi za zabavom, krivotvorenom i ukradenom robom, drogom ali i najjeftinijim pivom u gradu po 2 eura, koliko stoji veliki Tsing Tao.

    Geylang nudi uistinu širok spektar ponude između grijeha i spasenja. S korona virusom su se ugasila i neonska svjetla javnih kuća, a radnici su se mahom morali vratiti u svoje domovine jer nisu imali drugog izbora. Iako virus nije izbrisao raskalašeni život u četvrti, šušur se osjetno smirio – a šta će se događati u budućnosti, tek ćemo vidjeti… (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,