Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Budvanski Robin Hood: 8-godišnjak krao novac a zatim ga dijelio po ulici

budvanski robin hood
Preuzmite sliku

Osmogodišnji dječak iz Budve ukrao je oko 2000 eura u četiri odvojene krađe u Sutomoru, a zatim ih je podijelio nepoznatim ljudima na ulici, pišu crnogorski mediji.

\"budvanskiPolicija u Baru je dobila četiri prijave zbog provala i krađa u posljednja četiri dana, a nakon što je otkriveno da je počinitelj osmogodišnji I. P. sve je još više iznenadilo njegovo priznanje da je veći dio novca podijelio ljudima za koje je mislio da su siromašni.

Maloljetni I. P., koga mediji već zovu \”Robin Hood\”, u pratnji majke i radnika Centra za socijalni rad priznao je da je počinio sve četiri krađe. Svoju priču je ispričao nakon što je kod njega pronađen samo neznatan dio novca od ukradenih 2000 eura.

Izvor \”Vijesti\” navodi da je I. P. rekao da je na Autobuskoj stanici u Sutomoru naišao na nekoliko momaka, koje je pitao: \’Imate li novca?\’, a nakon negativnog odgovora dao im je više od 700 eura.

Dječak, je Sutomore došao sa majkom i očuhom, koji se bavi građevinskim poslovima. I. P mu je trebao pomagati oko posla, kako bi stekao radne navike.

Dječak po zakonu ne podliježe krivičnoj odgovornosti, a tužitelj je naložio da o njemu povede računa Centar za socijalni rad, kako se ove stvari više ne bi ponovile. Inače, novac vlasnicima nije mogao biti vraćen, jer se ne zna kome je mali Robin Hood razdijelio novac.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: