Foto: Tuzlanski.ba

Policijski službenici Uprave policije MUP -a Tuzlanskog kantona pronašli su ukradeni kamper belgijskih vlasnika, koji je otuđen 25. maja 2024. godine u Ljubuškom.

''Dana 29. maja 2024. godine u 14 sati i 30 minuta, dežurnoj službi PS Istok obratio se policijski službenik navedene policijske stanice, te obavijestio dežurnog da raspolaže informacijama da se na jednoj lokaciji u naselju Simin Han nalazi m/v "Kamper", stranih registarskih oznaka, te da se najvjerovatnije radi o vozilu koje je otuđeno. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici policijske stanice Istok, koji su u ulici Zlatnih ljiljana do broja 13, u naselju Simin Han, grad Tuzla, pronašli kamper marke "VW Crafter".', potvrđeno je za Tuzlanski.ba iz MUP -a Tuzlanskog kantona.

Ispostavilo se da je riječ o vozilu u vlasništvu državljanina Belgije, koje je otuđeno 25. maja 2024. godine u Ljubuškom, za što je, u skaldu sa procedurama vezano za prijave otuđenja bila raspisana Centralna potraga.

O navedenom događaju upoznat je dežurni službenik PS Ljubuški kao i dežurni tužilac KT TK-a Tuzla, dok su potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici PS Istok i OKP PU Tuzla, saopćili su iz MUP-a TK.

Podsjetimo, Walter (70) i Roose (68) iz Belgije žrtve su krađe kamper vozila koje je ukradeno sa parkinga poznatog vodopada. Strani državljani su, tog dana,  doslovno ostali u šorcu i haljini, sve im je odneseno, a u potragu su se dali putem policije i društvenih mreža.