U protekla 24 sata ukupno 9 saobraćajnih nesreća u TK: U Gradačcu poginuo vozač zaprežnog vozila
Foto: Tuzlanski.ba

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se ukupno devet saobraćajnih nesreća. U nesreći koja se dogodila u Gradačcu smrtno je stradao pedesetšestogodišnji vozač zaprežnog vozila inicijala Z.M.

''Došlo je do sudara dva vozila, Opel Vektre kojom je upravljao E.D., rođen 1990.godine iz Mionice i zaprežno vozilo (konjska zaprega) kojim je upravljao Z.M., rođen 1968.godine iz Mionice. U navedenoj saobraćajnoj nesreći, smrtno je stradao Z.M. koji je upravljao zaprežnim vozilom, čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar Doma zdravlja Gradačac, a vozač E.D. je zadobio lake tjelesne povrede konstatovane UKC Tuzla, dok su R.K., rođen 1954.godine i S.K., rođen 1979.godine, oba iz Mionice (koji su se nalazili na zaprežnom vozilu), zadobili povrede o čijem stepenu se dežurni ljekar nije izjasnio'', saopšteno je za Tuzlanski.ba iz MUP -a Tuzlanskog kantona.

O saobraćajnoj nesreći je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je rukovodio vršenjem uviđaja.

Osim ove, na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata dogodilo se još osam saobraćajnih nesreća. Tri osobe su zadobile lake tjelesne povrede, za dvije osobe se ljekari nisu izjasnili. U šest nesreća je pričinjena isključivo materijalna šteta.  (Tuzlanski.ba)