Povratniku u Mostaru ispred porodične kuće zapaljen auto: "Ne osjećam se bezbjedno"
Foto: Tuzlanski.ba

Dragi Ruparu, povratniku u mostarsko naselje Hodbina je ispred porodične kuće zapaljen automobil.

Rupar je rekao Srni da je jutros oko 7.00 sati osjetio miris paljevine, izašao ispred kuće i vidio zapaljen automobil.

- Zadnji dio automobila je potpuno izgorio. U šoku sam, nemam riječi, ne osjećam se bezbjedno, rekao je Rupar.

On je naveo da je policija obavila uviđaj i da su mu ljudi koji su bili na uviđaju rekli da sve ukazuje na to da je požar podmetnut.

- Jako loše se osjećam. Živim ovdje sa bratom i ne znam kome bismo mogli smetati i zašto, rekao je Rupar.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je Srni da je Rupar jutros prijavio da mu je izgorio automobil "Opel Cadett" i sumnja da mu je vozilo zapaljeno.

- Vrše se istražne radnje i do završetka istrage ne možemo ništa prejudicirati, rekao je Marić.

"Pohvalno je što je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona odmah odreagovao, ali se iskreno nadamo da će se počinilac ili počinioci ovoga djela pronaći i da će se adekvatno kazniti kako se ubuduće ovakve nemile situacije ne bi dešavale. Svjedoci smo konstantnih napada na Srbe koji su se vratili na svoja prijeratna ognjišta, a mnogo slučajeva je ostalo nerazjašnjeno i pored stalnih prijava i apelovanja institucija Republike Srpske”, saopćili su iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije apelira na institucije Federacije Bosne i Hercegovine i na MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona da rasvijetle ovaj slučaj, navodi se u saopštenju.