Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje “Oaza” u saradnji sa BKC Tuzla u srijedu, 29.11. sa početkom u 19:00, organizuje tribinu u Velikoj Sali BKC Tuzla. Gost predavač je uvaženi dr. Enes Julardžija, a tema je: U potrazi za smislom života.

Pitanje koje muči čovječanstvo i čovjeka od samog njegovog nastanka jeste šta je smisao života? Filozofija kao nauka, kompletan svoj opus djelovanja bazira na ovom pitanju, mnoge druge nauke kao predmet svog interesovanja odabiru upravo ovu dilemu.

Ipak, vidjećemo da ne postoji jasan i nedvosmislen odgovor ni u jednoj od ovih disiplina, iako su mnogi mislioci proveli svoje živote tražeći ga. Običan čovjek se, pak, možda nije nikad bavio ovim pitanjem sa naučne strane, ali zasigurno da je gotovo svakodnevno dolazio u situacije u kojima je sebi postavljao slična pitanja. Savremeni čovjek je možda i ponajviše u krizi smisla svoga postojanja, a tome u prilog govori i činjenica da nažalost često čujemo i vidimo da je neko odustao od ovog života i odlučio da skrati svoj životni put. Nerijetko ne samo sebi nego i njegovim najbližim.

Islam kao sistem življenja, nudi jedan sveobuhvatan odgovor na dileme savremenog čovjeka i zbog toga treba biti predmetom izučavanja u okviru savremenih studija i nauka. Ali i običan čovjek sve češće nalazi odgovore na svoje pitanja u islamu.

Zašto je to tako i šta je to što islam nudi savremenom čovjeku po pitanju traženja smisla života, govorit će naš uvaženi profesor dr. Enes Julardžija. Osoba koja neumorno radi na promociji upravo tih vrijednosti koje islam nudi, kao i na popravljanju kvaliteta života svakog pojedinca.

O tome ćemo insallah razgovarati na ovoj tribini. Tema definitivno interesanta za svakog pojedinca, te se nadamo da će da bude i razlogom posjete mnogih naših sugrađana.

Nakon tribine posjetitelje očekuju nagrade i prigodna zakuska u holu BKC-a.