Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaslužena pobjeda: Pogledajte izjave trenera oba tima i igrača utakmice Elvisa Sarića (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kiša koja je počela da pada pred sami početak susreta djelimično je pokvarila sjajan sportski ambijent na stadionu Tušanj. Nepovoljne vremenske prilike ipak nisu spriječile oko 4.500 gledalaca da pruže podršku lideru prvenstva i da slave još jednu prvenstvenu pobjedu. Fudbaleri Slobode po izuzetno teškom terenu uspjeli su nanijeti prvi gostujući poraz ekipi Radnika iz Bijeljine i slaviti zasluženu pobjedu rezultatom 1:0.

– Momci su ispoštovali ono što smo dogovorili i zadovoljan sam urađenim poslom. Vidjeli ste i sami teren je bio izuzetno težak za igru. Kada je u pitanju predstojeća utakmica Kupa BiH, Sarajevo ima malu prednost, jedan dan duže odmora, ali šta je tu je, naše je da igramo, pa vidjećemo, istakao je Husref Musemić nakon završene utakmice, dok je iskusni trener gostiju Slavko Petrović istakao da je još u zimskoj pauzi rekao da će Sloboda biti novi šampion države dodavši da su crveno-crni na Tušnju slavili zasluženu pobjedu.

Pored postignutog fantastičnog gola iz slobodnog udarca, Elvis Sarić je tokom cijelog susreta bio jedan od najboljih na terenu što je i više nego dovoljno da ponese epitet najboljeg igrača susreta.

–  Mislim da je utakmica bila veoma teška, ali zasluženo smo pobjedili i pokazali da smo zasluženo prvi na tabeli, istakao je Sarić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje