Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vincent Tan donirao 200.000 KM za BiH

Preuzmite sliku

Vincent Tan, većinski vlasnik upravljačkih uloga u Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo i malezijski milijarder, pridružio se onima koju pružaju pomoć i podršku poplavama pogođenoj Bosni i Hercegovini uplativši donaciju od oko 200.000 maraka, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ganut činjenicom da je više od milion osoba u BiH pogođeno poplavama i evakuisano tokom katastrofalnih poplava, ovaj filantrop iz Malezije jučer je obećao da će donirati 200.000 KM u Fond za pomoć poplavljenoj BiH”, navedeno je iz malezijskog lista The Sun Daily.

Napominje se da Tan ima vrlo posebna osjećanja i simpatije prema BiH gdje je, kako se ističe, većinski vlasnik upravljačkih uloga u Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Tan ima vrlo bliske veze sa Bosnom koju je posjetio mnogo puta do sada, a posebno nakon kupovine Fudbalskog kluba Sarajevo”, piše ovaj list.

Napominje se da je tokom rata u BiH tadašnji premijer malezije Mahathir Mohamad skretao pažnju na rat u Bosni i poslao je u tu zemlju vojne trupe Malezije u okviru mirovne misije Ujedinjenih nacija (UN).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,