Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đokovića optužuju da je namjestio meč 2007. godine (VIDEO)

Preuzmite sliku

“Mislim da je ovo apsurd” direktno odgovara najbolji teniser svijeta.

Italijanski “Tutosport” spekuliše da je Novak Đoković namjestio meč protiv na turniru u Parizu 2007. godine od Fabrisa Santoroa.

Početkom nedjelje je britanski BBC iznio otkrića da je čak 16 tenisera od kojih su neki Grand Slam šampioni učestvovali u namještanju mečeva.

Srbin je tada upitan za utisak, a on je sam rekao da mu je posredno ponuđeno da namjesti meč za 200.000 dolara na turniru Sankt Petersburgu.

Nakon pobjede u drugom kolu, novinari su upitali Novaka za navedeni izveštaj italijanskog medija.

“To nije istina. Šta treba da kažem? Izgubio sam meč. Svako može da izmišlja priču o tom meču, ili bilo kom drugom meču rane faze, a u kom je igrao neko iz današnjeg svjetskog vrha. Mislim da je ovo apsurd. Možete da izaberete bilo koji meč u kom je igrao neki igrač, i samo da izmislite priču.” poručio je Đoković.

Podsjećamo vas na pisanje švedskih medija iz 2011. godine, kada su formirane dvije liste, crna i alarm, na kojoj su dvojica srpskih igrača.

Na crnoj listi su teniseri koji su znali da se protiv njih vodi istraga, dok su na drugoj oni koji se sumnjiče za namještanje.

Srpski teniser Janko Tipsarević nalazi se na crnoj, a Viktor Troicki na drugoj listi.

CRNA LISTA: Phillip Kolschreiber (Nemačka), Potito Starace (Italija), Andreas Seppi (Italija), Fabio Fognini(Italija), Janko Tipsarević (Srbija), Michael Llodra (Francuska), Nikoai Davydenko (Ukrajina), Tejmuraz Gabashvilli(Gruzija), Viktor Crivoi (Rumunija), Christof Rochus (Belgija), Oscar Hernandez (Španija), Jevgeniy Korolev (Rusija), Filipo Volandri (Italija), Vejn Odesnik (Južna Afrika), Victoria Azarenka (Belorusija), Agneszka Radwanska (Poljska), Franceska Schiavone  (Italija), Sara Errani (Italija), Maria Kirilenko (Rusija), Katerina Bondarenko (Ukrajina).

UPOZORAVAJUĆA LISTA: Viktor Troicki (Srbija), Brian Dabul (Argentina), Eduardo Schwank(Argentina), Žeremi Šardi (Francuska), Simone Boleli (Italija), Lukaš Kubot (Poljska), Karlos Berlok (Argentina), Igor Kunjicin (Rusija), Andrej Golubev(Kazahstan), Alex Bogomolov(Rusija), Somdev Devarman (Indija), Steve Darcis(Belgija), Marin Čilić (Hrvatska), Flavio Cippola(Italija), Ivo Karlović (Hrvatska), Flavia Pennetta (Italija), Roberta Vinci (Italija), Virginia Razzano (Francuska), Romina Oprandi (Švajcarska), Dominika Cibulkova (Slovačka), Eleni Danillidou(Grčka).

Meč koji su igrali Đoković i Santoro 2007. godine. (telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,