Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stručni štab zadovoljan: Rezultatom 3:1 fudbaleri Slobode savladali kineski Dalian Yifang

Preuzmite sliku

Crveno – crni su slavili pobjedu u današnjem test meču u Antaliji. Sa 3:1 (1:0) savladan je kineski Dalian Yifang, a strijelci za naš tim bili su Zajko Zeba (14’ i 57’) i Elvis Sarić (65’). Utješni gol za Kineze djelo je Mohameda Bangura u 87. minuti susreta.

Husref Musemić dao je šansu svim igračima, no i ovoga puta meč je otvorila poznata jedanaestorka. Na gol se vratio Pirić, u zadnjem redu igrali su Efendić, Mehmedagić, Kostić i Ivetić, vezni red činili su Sarić, Stjepanović, Zeba, Veselinović i Haurdić, a u vrhu napada igrao je Ahmetović.

Za naš tim ovo je bila treća provjera na pripremama u Turskoj, a naredni protivnik Crveno – crnih biće Dinamo iz Minska. Utakmica, ujedno generalna proba uoči prvenstva, igra se 19. februara sa početkom od 16 sati po našem vremenu.

U stručnom štabu našeg tima nisu krili zadovoljstvo nakon današnje pobjede nad kineskim Dalian Yifangom. Nedim Omerović i Amir Spahić, pomoćnici Husrefa Musemića ističu da su Crveno crni sasvim zasluženo trijumfovali protiv ekipe iz Azije.

Ova pobjeda nam je došla u pravi trenutak i trebala nam je pred snažnu provjeru protiv Dinama Minsk i skorašnjeg početka sezone. Kinezi su nam dobro poslužili da dodatno ispravimo neke stvari iz igre koje smo ranije uočili, da unaprijedimo svoju igru i pronađemo idealnu postavu“, objašnjava Omerović, dok Spahić dodaje:

Prva pobjeda u Antaliji sigurno nas je obradovala. Što se nas tiče, djelovali smo svježije i jako smo dobro stajali na terenu. Igrali smo dobro i iz toga je i došao rezultat“.

Protiv kineskog tima svi prvotimci su dobili šansu. Na teren su se vratili golman Pirić i stoper Mehmedagić, dok je Ordagić propustio ogled sa Dalian Yifangom. Prvi nastup u crveno – crnom dresu upisao je novajlija Samir Merzić.

Igrao je 25 minuta na poziciji zadnjeg veznog i može se reći da je korektno odradio posao“, zaključuje Spahić. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje