Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode najavili susret protiv Čapljine: U Mejdanu se mi pitamo

Preuzmite sliku

Rukometni klub Sloboda u nedjelju od 17 sati dočekuje ekipu Hrvatskog rukometnog kluba Čapljina.

Susret su najavili rukometaši tuzlanske ekipe, Haris Buljina i Mirko Mišetić.

„Iza nas je jedan paklen ritam, u deset dana smo odigrali četiri utakmice. Mislim da nas je ova Evropa iscrpila i fizički i psihički te se to odrazilo i na prošlu utakmicu, prije svega psihički. Sljedeću utakmicu igramo kući protiv Čapljine, mislim da u Tuzli ne smijemo razmišljati hoćemo li pobijediti ili izgubiti. Smatram da moramo graditi takav kontinuitet da ne smijemo dovoditi pobjedu u pitanje. Prije svega, vjerujem u svoje momke i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Mislim da nam ova pobjeda igra veliku ulogu zbog sljedeće utakmice koju igramo na strani protiv Izviđača koji nam je glavni konkurent za titulu tako da mislim da trebamo napraviti dobar uvod“, kazao je Haris Buljina.

Medijima se potom obratio i Mirko Mišetić, koji je najavio borbenu utakmicu protiv protivnika koji traži svoju šansu u Premijer ligi.

„Dolazi nam protivnik koji je ove godine ušao u Premijer ligu, oni traže svoju šansu, traže svoje bodove, tako da ih ne smijemo podcijeniti. Oni nemaju šta izgubiti, a mi možemo puno dobiti ovom utakmicom. S obzirom da smo bili u nekom dobrom ritmu, gdje smo ostvarili nekoliko vezanih pobjeda, međutim u srijedu se desio poraz od Gračanice koji nas je malo izbacio iz tog kolosijeka te se nadam da ćemo se već u nedjelju vratiti na pobjedničke staze. Nadam se da će to biti i dobar uvod za iduću sedmicu i za utakmicu protiv Izviđača u Ljubuškom, koji je jedan od glavnih pretendenata da bude prvak i ove godine. Mi se borimo s njima i još nekoliko ekipa koje su u vrhu, ove godine liga je neizvjesnija nego ikada prije- ima mnogo iznenađenja. Međutim, ne trebamo gledati protiv koga igramo, nego gledati sebe i vjerujem da analizom svoje igre i s pravim pristupom se ne trebamo bojati ko je s druge strane. Ukoliko budemo igrali svoju igru i ušli maksimalno fokusirani i ozbiljni, posebno jer igramo u Mejdanu, ime pobjednika ne bi trebalo biti upitno, ovo je naša kuća, ovdje se mi pitamo i nadam se pozitivnom rezultatu“, zaključio je Mirko Mišetić

Podsjećamo, utakmica protiv ekipe Čapljine je na rasporedu u nedjelju u 17 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan. Cijena ulaznice je 5 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,