Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Propušteno niz prilika: U 92. minuti Kostić spasio Slobodu od poraza

Preuzmite sliku

Nakon što je Zrinjski jučer u Banjaluci pretrpio svoj prvi poraz, fudbaleri Slobode su imali priliku da se eventualnom pobjedom protiv Mladosti izjednače na vrhu tabele sa Mostarcima.

Niz propuštenih prilika za postizanje gola tokom susreta nije urodio plodom tokom 90 regularnog dijela utakmice, pa su izabranici Husrefa Musemića u 92. minuti meča do vrijednog boda na Kamberovića polju protiv Mladosti došli preko Kostića koji je pogodio za konačnih 1:1.

Crveno-crni odlično su otvorili utakmicu i već na samom početku stvorili nekoliko izglednih prilika koje najprije Ahmetović nije iskoristio, a nakon toga i šut Sarića brani odlični golman Mladosti, Hadžić.

  • fukare-zenica
  • I na ovoj utakmici vrijedna podrška “Fukara”

    Pred kraj prvog poluvremena fudbaleri Mladosti igraju nešto hrabrije pa se do pauze igralo otvorenije na obje strane.

    Dogovor i plan iz svlačionice na poluvremenu pada u vodu obzirom da su domaći već u 47. minuti utakmice preko Boškoića uspjeli povesti rezultatom 1:0. U 55. još jedna izgledna prilika za Mladost, odličan šut Šišića odbranio je golman Pirić.

    Ipak vrijedan bod Slobodi donosi Kostić koji u 92. minuti utakmice glavom pogađa mrežu Hadžića za slavlje crveno-crnih i vrijedan bod. Prije narednog kola fudbaleri Slobode će odigrati kup utakmicu protiv Goražda a nakon toga slijedi neugodno gostovanje kod ekipe Širokog Brijega.

    U preostala dva susreta igrana danas, ekipa Slavije je na domaćem terenu savladala Čelik rezultatom 2:1, dok su fudbaleri Željezničara teškom mukom na Grbavici slavili protiv Drine rezultatom 3:2. (Tuzlanski.ba / Foto: SportSport.ba)

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje