Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuka podržao bh. košarkaše: Naši problemi su ozbiljnim sportistima smiješni

Preuzmite sliku

Popularno

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa pripremama za pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Tim povodom danas su se na press konferenciji medijima obratili košarkaši predvođeni Jusufom Nurkićem, a ukazali su na brojne probleme.

Vezano | Nurkić i ekipa složni: Nemamo uslove, ovdje dolazimo iz ljubavi 

Nakon pressice podršku košarkaškim Zmajevima uputili su brojni sportisti, a poruku na društvenim mrežama uputio je i najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

Poruku prenosimo u cjelosti:

“Iskrena podrška Košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Musi, Nurkiću, Haliloviću, Garzi, selektoru Bećiragiću i ostatku ekipe koja se bori za plasman na Olimpijske igre (Zahiragić, Arslanagić, Atić, Gegić, Delalić, Lazić, Vrabac, Alibegović, Delalić, Kamenjaš, Ilić, Ahmedović, Zrno). Zaista su uspjesi naših sportista na svjetskim i evropskim takmičenjima ravni podvigu ako znamo sa koliko se problema svi mi susrećemo. Problemi koji su za ostale sportiste sa kojima se takmičimo širom svijeta više nego banalni, pa čak i smiješni. Moramo se svi zajedno izboriti za sistemska rješenja koja će sport, sportiste i sve naše reprezentacije barem izjednačiti sa svima ostalima koji predstavljaju našu državu u svijetu”, napisao je Tuka te dodao:

“Svugdje ćemo čuti da su sportisti najbolji ambasadori jedne zemlje. Pa kada je tako, zašto se ne donesu potrebni zakoni i mjere na svim razinama vlasti. Kao predsjednik Komisije olimpijaca Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, zahtijevam da se ovo pitanje riješi čim prije. Pred nama je malo vremena do Olimpijade u Parizu 2024. Neka svako preuzme svoj dio odgovornosti i uradi svoj dio posla. Mi u Olimpijskom komitetu smo davno predložili rješenja. Šta je bilo, bilo je. Želim vjerovati da se stvari mogu popraviti i da sport i sportisti konačno dobiju mjesto koje zaslužuju u našem društvu. Uskoro ćemo krenuti sa provedbom zaključaka koje smo donijeli na Komisiji olimpijaca. Uvjeren sam da zajedno možemo promijeniti sadašnje stanje na korist sporta, svih naših sportista i Bosne i Hercegovine”, poručio je bh. atletičar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje