Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nurkić i ekipa složni: Nemamo uslove, ovdje dolazimo iz ljubavi

Preuzmite sliku

U toku je press konferencija KS BiH na kojoj se medijima obraćaju Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Miralem Halilović te selektor Adis Bećiragić.

Jusuf Nurkić se obratio medijima i rekao realno stanje u nacionalnoj selekciji te probleme košarkaša.

“Mi ne možemo osnovne stvari dobiti. Mi moramo razmišljati kako ćemo porodice smjestiti. Nemamo uslove, četvorica spavaju u sobi. Za djecu koju u budućnosti žele nasutpati za BiH moramo osigurati normalne uslove. Kod nas je cirkus i odlazit će igrati za druge reprezentacije…” rekao je Jusuf Nurkić.

“Stvari koje je Jusuf rekao bile su stvari koje mi svi znamo. Stvari se moraju riješiti odmah. Mi nemamo plan, nemoguće je da u jednoj reprezentaicji četvorica spavaju u jednoj sobi i dodiruju nogama. Bitno je da Savez stane iza nas…”, rekao je Džanan Musa.

Medijima se obratio i Miralem Halilović, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Mi smo zahvalni na pomoći. Naše mišljenje je da mora Savez naći način da finansira sam sebe. Pogledajte šta radi Slovenija. Finansiranje je uvijek problem. Što ne postaviti neke fanshop radnje, reklame sa momcima poput Garze, Nurkića…. To nas frustrira. Sve je uvijek improvizacija. U teretanu idemo taksijem, spava se po autima… Mi dolazimo ovdje iz ljubavi. Sve osim osvajanja turnira je neuspjeh”, rekao je kapiten Zmajeva.

“Igrači svoje probleme ne reflektuju svoje probleme u reprezentaciji, izuzetno dobro rade i treniraju. Mi smo zaista obavezni da znajući da svi ovi momci dolaze rizikujući svoje zdravlje i karijere iz ljubavi bez ikakve naknade, da im obezbijedimo ono što je potrebno da ispuni njihove zahtjeve. Uopšte se ne bi trebalo ni pričati o tome. Briga o reprezentaciji je previše za jednog ili dva čovjeka, nama treba jedna vojska ljudi kako bi se sve pokrilo. Postavlja se pitanje novca naravno, ali to nije naš posao. Moramo naći način da se to riješi. Sistem se mora napraviti bez obzira ko bio ovdje. Zahvalio bih se i predsjedniku, radili smo mnogo na tome kako bi se završila stvar s Amarom Alibegovićem”, jasan je bio selektor reprezentacije Adis Bećiragić.

Potom se prisutnima obratio i Dalibor Miloš, predsjednik Upravnog odbora KS BiH.

“Objavili smo javni natječaj za brendiranje saveza, komunikaciju sa digitalnim platformama,… imamo zaposlene samo četiri osobe što nikako nije dobro. Pokreće se online fan shop i raznorazne aktivnosti, moramo biti zahvalni i na ovome što imamo. Naš mentalitet je ili ništa ne valja ili mora sve 300 posto, moramo biti svjesni naših mogućnosti, prednosti i slabosti. Nemamo riješeno sistemsko pitanje sporta, ne samo kad je u pitanju reprezentacija nego i klubovi”, istakao je Miloš.

“Ponosan sam da BiH ima ove momke koji nas predstavljaju bezrezervno, a tužan sam zbog nebrige o nacionalnom sportu. Molim sve svoje kolege u Federaciji da se svi uključe pojedinačno da budemo podrška nacionalnim sportovima, imamo i entitet Republika Srpska koji također treba voditi brigu o nacionalnim sportovima. kao političar mogu reći da novca ima i previše, najveća ulaganja su u sport i kulturu. Kada to shvatimo kao što su i druge države onda ćemo imati napretka jer je BiH najljepša država na svijetu. Ono što mi imamo nema niko, naša država ima srce. Ministarstvo je dalo 300 hiljada KM, zamislite da i drugi kantoni učestvuju, imali bismo mnogo bolje uslove. Svi imamo redovne plate i dobre za uslove u BiH, moramo samo dobro rasporediti taj novac, a najbolje je investirati u sport”, rekao je Kenan Magoda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje