Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Naša najbolja biciklistkinja na treningu doživjela saobraćajnu nesreću pred najbitniju utrku sezone

Preuzmite sliku

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistiknja Lejla Njemčević danas je prilikom treninga doživjela saobraćajnu nesreću na ulazu u općinu Vogošća u Kantonu Sarajevo.

Na njenim društvenim mrežama ovim povodom se oglasio njen tim. Prema njihovom saopćenju Lejla je prilikom treninga doživjela saobraćajnu nesreću na ulazu u Vogošću kada je nesavjestan vozač naglo i bez signalizacije žmigavcem skrenuo sa kolovoza uslijed čega je došlo do kontakta i Lejlinog pada.

Lejla je u padu zadobila blage povrede na koljenima i oštetila biciklo, tim je poručio da se nadaju kako pad neće ostaviti bilo kakve ozbiljnije posljedice i da će Lejla uskoro moći nastaviti sa treningom.

“Saobraćajna nesreća se dogodila u veoma lošem momentu, odnosno samo dvije sedmice prije nastupa na prvom Svjetskom kupu UCI Mountain Bike World Series: Nové Město na Moravě 2024, i jednoj od najbitnijih utrka sezone,” stoji  u saopćenju.

Ovo je treća saobraćajna nesreća u nekoliko dana u kojoj su na cesti ugroženi životi biciklista.

Apelirali su na sve građana Sarajeva, releventne institucije i učesnike u saobraćaju da zaštite živote pješaka i biciklista.

Također su se u Lejlino ime zahvalili policajcima MUP-a Kantona Sarajevo, Policijske stanice Vogošća na izuzetnoj profesionalnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje