Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lana Pudar po dolasku u Sarajevo: Želim učiniti ponosnim sve oko sebe

Preuzmite sliku

Popularno

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (18) danas je stigla u Sarajevo nakon što je jučer osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Lanu je na sarajevskom aerodromu dočekala njena porodica te prijatelji, a sjajna Mostarka se obratila prisutnim novinarima i osvrnula na lakšu povredu ramena koju je imala uoči prvenstva.

“Takve povrede se dešavaju. To nije neobično za plivanje, ali srećom nije bio ozbiljno. Uticalo je na pripreme, pa je ovo vrijeme koje sam ostvarila zaista dobro. O tome ‘šta bi bilo kad bi bilo’ ne možemo pričati, ali sam izvukla maksimum.

  • Ne mogu riječima opisati osjećaj sreće i zadovoljstva. Posebno se to odnosi na veliki broj naših ljudi koji su me podržali sa tribina u Dohi.”

    Pudar ističe da nije bila zadovoljna utrkom u polufinalu.

    “Nisam bila zadovoljna polufinalom, ono nije išlo po planu. Nakon što sam završila svoju utrku, nadala sam se da će samo četiri plivačice iz drugog polufinala biti brže od mene. Bilo je neizvjesno i pao mi je kamen sa srca kad sam ušla u finale.

  • Tokom trke sam razmišljala o onome što mi je trener rekao. Vidjela sam i veliki broj navijača. To mi je bio dodatni motiv. Rekla sam, idem odraditi najbolje što mogu i to je.”

    Naša najbolja plivačica je prokomentarisala i Olimpijske igre koje će se održati ove godine u Parizu.

  • “Ovo je veliki vjetar u leđa jer je olimpijska godina. Februar je nezgodan termin, pa je ovo jako dobro vrijeme koje sam ostvarila. Ne osjećam pretjerani pritisak. To je i do mog tima koji skida pritisak sa mene.

    Ja sam maksimalno fokusirana na treninge. Na dobrom sam putu i imam priliku napraviti nešto veliko. Želim učiniti ponosnim sve oko sebe i naciju.”

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,