Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lana Pudar će ipak plivati u današnjem finalu na EP-u

Preuzmite sliku

Popularno

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar uz mnogo sreće ipak će nastupiti u današnjem finalu Evropskog prvenstva u malim bazenima koje se održava u rumunskom Otopeniju.

Pudar je prije dva dana osvojila evropsku bronzu u disciplini 200 metara delfin, a onda je jučer ispala u polufinalu discipline 100 metara delfin.Za plasman u finale, vjerovali ili ne, nedostajala joj je samo jedna stotinka, pošto je prvih osam takmičarki izborilo plasman u finale, a ona je završila na devetom mjestu.

To znači da je mlada bh. plivačica bila postavljena za prvu rezervu. Iako se to ne dešava često, jedna takmičarka koja je trebala nastupiti u finalu je odustala, a umjesto nje za medalju će se boriti sjajna 17-godišnjakinja iz Mostara.

“Ipak nismo završili sa ovogodišnjim velikim finalima. Upravo smo od glavnog delegata evropskog prvenstva obavješteni da je došlo do jedne odjave nastupa u finalu, te da će naša Lana Pudar kao prva rezerva nastupiti u večerašnjem finalu discipline 100m delfin koje je na programu u 17:13h”, saopćili su iz Kluba vodenih sportova Orka i dodali:

“Ponekad je u sportu kao i u životu potrebno imati i malo sreće. Ako je iko tu sreću zaslužio, onda je to naša Lana”, dodali su iz kluba.

Finale Evropskog prvenstva u disciplini 100 metara delfin na rasporedu je danas od 17:13 uz direktan prijenos na BHRT-u.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje