Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

GKVS Jedinstvo najbolje plasirani klub iz Tuzle na državnom prvenstvu BiH

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda tačnije 19. i 20. 07. 2014. godine u Banja Luci je održano Ljetno državno prvenstvo u plivanju za mlađe juniore, juniore i seniore. Nastupilo je 194 plivača iz 20 klubova iz BiH.

Za Gradski Klub Vodenih Sportova JEDINTVO Tuzla nastupilo je 7 plivača i to: Rahmanović Belma, Brašnjić Arman,Maskijević Dejan, Begić Emir, Koprić Amar, Koprić Damir i Avdić Amar.

  • 20140720_102336
  • U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Brašnjić Arman koji je osvojio 1 srebrenu i 2 bronzane medalje:
    – srebro na 100m slobodno
    – bronza na 50m slobodno
    – bronza 50m delfin

    Trener Boris Novak je nakon takmičenja izjavio: „Treba napomenuti da su svi plivači popravili svoja vremena i pokazali evidentan napredak te najavili da se u budućnosti može ozbiljno računati na njih. Kao i to da su ovi rezultati došli na takmičenju koje je održano neuobičajeno kasno u odnosu na prethodne godine te da su mnogi naši takmičari bili spriječeni da nastupe zbog drugih obaveza“

    Iako je klub na takmičenju nastupao bez ijednog seniora, u ekipnoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji smo zauzeli 7. mjesto i tako bili najbolje plasirani Tuzlanski klub, a uspjeh je time veći ako se uzme u obzir da je došao tačno godinu dana nakon osnivanja kluba!

    Šef stručnog štaba Mirza Žabić je naglasio: „Ovo je samo potvrda kvalitetnog rada u klubu i zalaganja plivača i trenera. Rezultati su uvjek dobar pokazatelj rada i smjera kojim se krećemo, a sa ovim takmičenjem i rezultatima svi možemo biti zadovoljni“

    Nakon ovog prvenstva takmičarima slijedi zasluženi odmor prije nego što nastave sa radom. Čestitamo im na ostvarenim rezultatima u protekloj sezoni a u narednoj očekujemo još više!

    Svi koji žele naučiti plivati mogu se javiti u školu plivanja “GKVS Jedinstvo” na bazenu Hotela Tuzla svakog utorka i četvrtka od 17:30 i subotom od 09:30 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,