Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Plesni studio “Sandoval” Tuzla osvojio prvo mjesto na takmičenju u Austriji

Preuzmite sliku

Prelijepe vijesti stižu iz Austrije sa prestižnog plesnog takmičenja “IDC European Championship 2024”.

Takmičenje se održalo u Blumenhalle dvorani gdje su plesači iz Plesnog studija “Sandoval” Tuzla i hip-hop plesne discipline učestvovali i osvojili fantastične rezultate. Kadeti su osvojili prvo mjesto u hip-hop formaciji i street show formaciji, dok su juniori osvojili prvo mjesto, također u street show formaciji.

  • Pored navedenih fenomenalnih rezultata, produkcija je ušla među deset najboljih formacija koje su se takmičile u ova tri dana plesnog maratona.

    “Mnogo toga smo postigli unazad nekoliko godina rada i truda, ali ovaj plasman i ovo takmičenje za nas će ostati posebno upamćen po mnogo čemu od pjesme, druženja, širenja novih poznanstava, odličnog provoda i sl.”, poručuju  takmičari iz Austrije.

    “Hvala još jednom svima koji su pomogli i omogućili da naših 50 takmicara iz Tuzle i Lukavca učestvuju na IDC European Championship 2024. Posebno hvala treneru Asmiru Rahmanoviću za zalaganje, entuzijazam i istrajnost da uspijehe nižu, kako do sada, tako vjerujemo i u budućnosti”, kazali su.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje