Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zrinjski u playoff rundi Konferencijske lige

Preuzmite sliku

Nogometaši Zrinjskog plasirali su se u playoff rundu Uefine Konferencijske lige.

Nakon pobjede nad kazahstanskim predstavnikom Tobolom 1:0 u prvom susretu, današnji uzvrat završen je bez pobjednika 1:1.

U prvoj trećini utakmice Kazahstanci su bili nešto opasniji, ali do vodstva je došao bh. prvak u 34. minuti.

Mario Ćuže probio je po desnom boku, pretrčao je s loptom više od 30 metara i prizemnim prizemnim šutom svladao domaćeg vratara.

Vodeći pogodak šokirao je nogometaša Tobola, pa su Plemići do odlaska na odmor stvorili još nekoliko izglednih prilika, ali ih nisu realizirali.

Vezano | Zrinjski u playoff rundi Konferencijske lige

Kazna je stigla u 53. minuti kada je na 1:1 izjednačio Serge Deble.

Zrinjski je do vodstva mogao u 65. minuti. Niko Janković fantastično je šutirao s više od 20 metara, a lopti se na putu do mreže ispriječila vratnica.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 80. minuti. Nemanja Bilbija ukrao je loptu na sredini terena, krenuo je sam prema protivničkim vratima, a na 30 metara od gola uklizavanjem ga je zaustavio vratar Aleksandar Mokin. Međutim, Mokin je loptu ispred Bilbije odnio rukom pa je za taj start „nagrađen” crvenim kartonom.

Iako s igračem manje domaći su pokušali u preostalom vremenu doći do gola koji bi ih odveo u produžetak. Najbliži pogotku bio je Zoran Tošić. On je u šestoj minuti sudačkog dodatka iz slobodnog udarca s dvadesetak metara šutirao malo iznad grede.

Prolaskom u playoff rundu Konferencijske lige Zrinjski je došao na korak od plasmana u grupnu fazu natjecanja, a posljednji protivnik Mostarcima bit će poraženi iz ogleda Olympiacosa i Slovana iz Bratislave. Prva utakmica u tom dvoboju Europske lige završila je neodlučenim rezultatom 1:1, a uzvrat se igra večeras u 20.30 sati u Bratislavi.

Prva utakmica playoff runde Konferencijske lige igra se 18. augusta, a uzvrat sedam dana kasnije. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje