Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zrinjski izlazi na megdan Englezima: Igrač Aston Ville pet puta skuplji od tima Zrinjskog

Preuzmite sliku

Zrinjski se sutra suočava s najvećim izazovom u svojoj historiji. 

Naime, mostarski klub sastati će se s jednim od najpoznatijih engleskih klubova, Aston Villom. Klub iz Birminghama ima impresivnih sedam naslova prvaka Engleske u svojoj vitrini, a također je jednom bio prvak Evrope. Villa je 1982. godine u grandioznom finalu Kupa prvaka pobijedila Bayern s rezultatom 1:0.

Činjenica je da će sutra engleski tim biti ogroman favorit. Što se tiče podataka Transfermarkta, protivnik “Plemića” vrijedi čak 597,7 miliona eura.

Ovaj portal koji je specijalizovan za analizu tržišne vrijednosti fudbalera, mostarski tim procjenjuje na 10,3 miliona eura. Drugim riječima, Aston Villa je gotovo 60 puta skuplja u odnosu na tim Krunoslava Rendulića.

Najbolji primjer gore navedenog podatka demonstrira nam vrijednost ofanzivca Muse Diabyja koji vrijedi 50 miliona eura, što je skoro pet puta više od vrijednosti cijelog tima Zrinjskog. Najskuplji igrač u redovima bijelih je Mario Ćuže (jedan milion eura).

Utakmica drugog kola Lige konferencija između Aston Ville i Zrinjskog odigrat će se u četvrtak na Villa Parku s početkom u 21 sat.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,