Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi trenirali u Zenici, ekipi se priključio kapiten U21 BiH

Preuzmite sliku

Reprezentativci BiH su se danas vratili iz Vaduza gdje su sinoć pobijedili Lihtenštajn sa 2:0 u meču sedmog kola grupe J kvalifikacija za EURO.

Zmajevi su večeras obavili trening u Trening centru FS BiH u Zenici uoči naredne utakmice protiv Portugala koja se igra u ponedjeljak od 20,45 sati.

Igrači koji su nastupili protiv Lihtenštajna radili su regeneraciju, dok su ostali reprezentativci trenirali punim intenzitetom.

 

Kapiten U21 BiH Ivan Bašić, koji je odigrao sjajno protiv Francuske u petak, priključio se pripremama A selekcije i konkurisat će za utakmicu sa Portugalom.

“Prvi utisci su super. Upoznao sam igrače, a neke sam i od prije. Osjećaj je stvarno fenomenalan. Bila bi mi velik čast debitovati protiv takve ekipe, ali vidjet ćemo šta će biti. Ja se nadam pobjedi ekipe, a moj debi će doći kad tad”, kazao je Ivan i kratko prokomentarisao utakmicu mladih selekcija BiH i Francuske:

“Teška utakmica. Nažalost, izgubili smo u zadnjoj minuti. Veoma zahtjevan protivnik, a mi smo se puno potrošili i nismo osvojili bod. Ipak, idemo dalje nastaviti i krenuti pobjeđivati.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,