Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi trenirali na stadionu Brondby, protiv Danske će ih bodriti oko 1.000 navijača

Preuzmite sliku

Bh. reprezentativci su večeras na stadionu Brondby obavili službeni trening uoči sutrašnjeg prijateljskog duela protiv Danske.

  • Danska i BiH će na spomenutom stadionu igrati od 18,00 sati, a Fudbalski savez BiH je na zvaničnoj stranici saopštio da će na tribinama biti oko 8.000 navijača te da će Zmajeve bodriti približno 1.000 navijača.

  • “Već smo dugo zajedno i vjerujem da ćemo sutra biti bolji nego u prošlom meču. Danska ima dobru generaciju igrača koja je odigrala odlično u Ligi nacija i u kvalifikacijama za EURO. Neće biti lako, ali sam siguran da će igrači dati sve od sebe”, kazao je selektor Petev uoči utakmice.

  • Amir Hadžiahmetović, koji je rođen upravo u Danskoj, igrat će vjerovatno od prve minute za Zmajeve i ističe da jedva čeka da istrči na teren.

  • “Danci su dosta bolja ekipa koja se sprema za EURO i mi ćemo dati sve od sebe da im se suprotstavimo na što bolji način. Lijep je osjećaj vratiti se ponovo u Dansku gdje sam napravio prve fudbalske korake. Ovo mi je jedan od omiljenih stadiona i jedva čekam da sutra istrčim na teren.”

  • Inače, na večerašnjem treningu bio je i predsjednik FS BiH Vico Zeljković sa ostatkom bh. delegacije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,