Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi kvalifikacije otvorili remijem sa Finskom

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remijem sa Finskom (2:2) večeras u Helsinkiju otvorila je kvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru.

Selekcija Finske je već na samom startu utakmice stvorila velike probleme u odbrani našim reprezentativicima ali je mreža ostala netaknuta zahvaljujući isključivo sjajnim odbranama Ibrahima Šehića na golu Zmajeva.

U nastavku meča BiH se oslobodila pritiska domaćih pa su takođe pred golom Finaca uspjeli da kreiraju nekoliko dobrih akcija.

  • Dobru akciju bh. tim je izveo u 8. minuti, ali je šut Miroslava Stevanovića iskosa sa desne strane odbranio Jesse Joronen.

    Pokušao je u 14. minuti i kapiten Edin Džeko nakon dodavanja Stevanovića, ali nije najbolje zahvatio loptu i ona je otišla preko gola.

    Odličnu priliku Zmajevi su imali u 20. minuti, prvo je Amer Gojak šutirao iskosa sa lijeve strane, Joronen odbio loptu, a potom su šutevi Eldara Ćivića i Edina Džeke izblokirani.

    Nakon kornera Miralema Pjanića u 24. minuti. Džeko loptu šalje glavom preko gola. U 27. minuti Stevanović izlazi sam ka golu Finske nakon odličnog dodavanja Džeke, ali Joronen još jednom odlično interveniše.

  • Domaći tim je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao u 41. minuti, ali je Ibrahim Šehić odlično odbranio šuteve Teemu Pukkia i Glena Kamare.

    Izabranici Ivayla Peteva ofanzivno su ušli u drugo poluvrijeme i nakon nekoliko prilika u 55. minuti dosuđen je jedanaesterac za bh. tim. Miralem Pjanić je šutirao sa bijele tačke, Joronen prvo brani njegov udarac, ali naš vezista natrčava na odbijenu loptu i pogađa mrežu.

    Svega tri minute poslije Pukki se najbolje snalazi u kaznenom prostoru bh. tima i izjednačuje rezultat.

    Nakon centaršuta Ćivića sa lijeve strane u 71. minuti, odličan u skoku je bio Džeko, ali lopta ponovo odlazi preko gola.

    Finci u 77. minuti dolaze do prednosti kad je Pukki istrčao kontra napad, izašao sam pred Šehića i poslao loptu u mrežu.

    U 84. minuti Miroslav Stevanović se odlično snalazi nakon dodavanja Edina Džeke i izjednačuje rezultat na konačnih 2:2.

    Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,