Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Nalić: Imamo premalo takmičarskih igrača, ali to je naša stvarnost

Preuzmite sliku

Olimpik i Sloboda su u današnjoj prijateljskoj utakmici odigranoj u Međugorju remizirali sa 1:1.

Trener Slobode Zlatan Nalić je nakon utakmice govorio za Sport1.ba o igri njegove momčadi danas, ali i o pojedinim drugim stvarima.

“Pa ovo je posljednja utakmica na pripremama i vidjelo se da su igrači glavom već bili kući i to. Posljednje utakmice u ciklusu prije puta kući su obično najteže za igrati, međutim, uspjeli smo da vratimo igrače nakon prvih 10 minuta utakmice i onda smo napravili baš dobru inicijativu i pritisak. Opet smo odlučili da igramo dva tima, prvo poluvrijeme imali smo posjed lopte, dok je u drugom poluvremenu došlo do tog porećemaja ponovo. Naši igrači koji su izašli u drugom poluvremenu imali su poteškoća da pariraju Olimpiku, što najbolje i rezultat pokazuje”, rekao je Nalić.

Da Sloboda ima problema sa nedovoljno širokom klupom potvrdio je i sam trener tuzlanske momčadi.

“Mi imamo jako mali broj takmičarskih igrača. Tačnije, imamo dosta njih koji znaju da igraju fudbal, ali nisam siguran da mogu ući u takmičenje još uvijek. Sve dok ne dođe trenutak da takmičarski mogu odgovoriti uslovima igre mi nećemo moći da ih koristimo u takmičarskim utakmicama. To je naša stvarnost. Mi imamo otprilike 14 ili 15 takmičarskih igrača i ja mislim da ćemo se tu morati pojačati ako hoćemo da ostanemo sa malo većim orginalom u Premijer ligi”, ističe Nalić.

Trener Slobode dodaje da je zadovoljan radom na pripremama, ali upozorava da su njihovi protivnici bili iz nižeg ranga.

“Mislim da su pripreme obavljene odlično, da su rezultati odlični, još uvijek ne znamo šta nam je rezultatski i takmičarski donio ovaj ciklus, jer su gotovo svi naši protivnici bili iz nižeg ranga, osim jedne utakmice sa Željezničarom sa početka priprema. To može biti i pozitivno i negativno, pozitivno je što smo dali mnogo veći broj golova nego inače, a negativno je to što ćemo ući u utakmicu protiv Tuzle prvi put u posljednja dva mjeseca protiv jednog premijerligaša koji je na malo višoj fudbalskoj razini u odnosu na klubove kojima smo se suprotstavljali u proteklom period”, rekao je Nalić i dodao:

“Ja sam došao u periodu kada ekipa nije obavila pripreme ni sa mnom i bez mene. Tako da sam došao u klub u vremenu kada sam morao raditi pripreme sa ekipom, a istovremeno i osvajati bodove. Dosta dobro smo to odradili, igrači su odgovorili na taj način rada, osvojili smo 28 bodova i bili dosta fizički dominantni u tom prvo dijelu. Naš kvalitet predstavlja zajedničke pripreme koje smo odradili, i otprilike taj roster koji imamo. Ono što smo koristili to smo i zadržali, nismo doveli još nijedno pojačanje, nadam se da će klub reagovati i dovesti neka pojačanja, ako ništa onda brojčano, kako bi mogli da se kako treba suprotstavimo i za taj primarni cilj koji se zove opstanak u Premijer ligi”, zaključio je Nalić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,