Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zeljković odgovorio na kritike: Želje su jedno, a stvarnost u kojoj se nalazimo nešto sasvim drugo

Preuzmite sliku

Nakon brojnih kritika na račun Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, oglasio se i prvi čovjek NFSBiH Vico Zeljković na zvaničnoj Facebook stranici.

Predsjednik krovne kuće bh. fudbala imao je poruku za sve kritičare Nogometnog saveza BiH i reprezentacije.

“Za sve one koji ovih dana napadaju svim sredstvima rukovodstvo Saveza, selektora i igrače „A“ reprezentacije želim istaći da smo i sami više očekivali od martovskih prijateljskih susreta. Naša očekivanja i želje su jedno, a stvarnost i situacija u kojoj se nalazimo nešto sasvim drugo”, napisao je Zeljković, dodavši:

Poznavaoci fudbala znaju da već nekoliko godina nema rezultatskog napretka i da ga nije moguće preko noći postići. Reprezentacija je u stvaranju, i kao što je izjavio naš kapiten Edin Džeko, potrebno je malo strpljenja i razumijevanja da bi se napravio tim koji će se ponovo plasirati na neko veliko takmičenje”.

Zeljković je istakao šta je cilj reprezentacije BiH.

Naš cilj je plasman na EURO 2024. a utakmice u Ligi nacija će biti jedna vrsta pripreme za ostvarenje tog cilja. U tom smislu igrači, posebno ovi mlađi, koji tek stasavaju, imaće našu punu podršku i povjerenje”, poručio je prvi čovjek NSBiH, te je dodao:

“Siguran sam da će strpljenje i podršk, a ne konstantan pritisak, pomoći selektoru i igračima da naprave ono što od njih očekujemo, i mi, i javnost. Reprezentacija se stvara nekoliko godina a ne za nekoliko utakmica i ponavljam, naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje