Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zdravko Šavija: “Protiv Sarajeva možete igrati tri dana ali vam sudije neće dozvoliti pobjedu” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH između FK Sloboda i FK Sarajevo obilježili su navijački neredi na stadionu Tušanj i verbalni sukob predsjednika tuzlanskog kluba, Azmira Husića i direktora kluba s Koševa, Dine Selimovića.

Husić i Selimović bili su gosti Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem u petak u rubrici “Face to Face”.

Tokom razgovora Husić je u jednom trenutku kazao Dini Selimoviću “Znaš ti najbolje kako je FK Sarajevo došlo do titule prvaka države“.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović je kazao kako su Husićeve tvrdnje ustvari teške optužbe na račun FK Sarajevo ali isto važi i za nekoliko drugih klubova u BiH.

Da izjava Azmira Husića nije besmislena i da ima svoju težinu u prilog tome govori i izjava predsjednika Slavije Zdravka Šavije nakon utakmice Slavija – Sarajevo (2-3) koje je odigrana 3. maja 2015 godine u Lukavici.

Tim Slavije poražen je na domaćem terenu 2:3 u sudijskoj nadoknadi vremena. Nakon završetka meča predsjednik Slavije Zdravko Šavija vidno ljut i razočaran bez dlake na jeziku dao je izjavu medijima.

Svi koji su bili na stadionu vidjeli su jednu klasičnu otimačinu kakvu mi nismo vidjeli posljednjih 20. godina ovdje u Lukavici. Ovo je udruženim snagama sudijska trojka potpomognuta upravom FK Sarajevo, gledala je kako će otet i oteli su” – kazo je Šavija i dodao.

Ako gledamo igru bilo je realno da bude nerješeno možda čak i pobjeda Slavije. Mogli smo da igramo još tri dana al nam sudije ne bi dozvolile pobjedu. Ako Sarajevo misli na ovakav način da postane prvak onda im preporučujem da se odreknu titule, ja je nikad na ovakav način ne bi uzeo” – rekao je Zdravko Šavija i zapitao se vrijedi li uopšte biti sportski radnik u BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje