Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wenger: Tužan sam jer volim ovaj klub i teško je otići tek tako

Preuzmite sliku

Odlazeći menadžer Arsenala Arsene Wenger kazao je da svim ljubavnim pričama dođe kraj, ali da svaka od njih ne može biti najljepša. Wenger nakon 22 godine napušta klub i ističe da mu je izuzetno teško zbog toga.

Francuski stručnjak Arsenal će napustiti bez osvojenog trofeja, a kako kaže, njegovom nasljedniku će klub s Emiratesa morati biti prioritet u životu, kao što je njemu bio.

“Svim ljubavnim pričama dođe kraj, a taj kraj nije uvijek najlepši. Zapravo, rijetko kada je najljepši. Veoma sam tužan. Narednog dana, mnogo je gore nego što je bilo noć prije. Tužan sam jer volim ovaj klub. Ne možete dati 20 godina nekom klubu i otići tek tako. Mom nasljedniku Arsenal mora biti prioritet u životu. Mora se posvetiti, kao da je klub njegovo vlasništvo. Ne postoji drugi način”, rekao je Wenger.

Arsenal će do kraja ove sezone odigrati domaći meč protiv Burnleyja, a nakon toga će gostovati Leicesteru i u posljednjem kolu Huddersfieldu.

Nakon 35 odigranih utakmica, Arsenal ima 57 osvojenih bodova i već sada su izgubili svaku šansu da se plasiraju u Ligu prvaka sljedeće godine. Posljednja prilika za plasman u najelitnije nogometno takmičenje bila je Evropska liga, ali su Topnici poraženi od Atletico Madrida. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,